Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu a recunoscut la ce fotbalişti a renunţat, deşi erau apţi pentru naţională! "Ei m-ar fi putut ajuta. Mi-am asumat să suferim"

Edi Iordănescu a recunoscut la ce fotbalişti a renunţat, deşi erau apţi pentru naţională! "Ei m-ar fi putut ajuta. Mi-am asumat să suferim"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul naţionalei României, Edward Iordănescu, a recunoscut de ce nu a contat pe anumiţi fotbalişti importanţi şi a ales diferit în alcătuirea lotului. El a susţinut că a preferat să pregătească următoarea campanie de calificare la EURO şi să nu se bazeze pe anumiţi veterani.

Edi Iordănescu, despre selecţia la naţională

  • România va întâlni Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, de la ora ora 21:45, şi Muntenegru, marţi, 14 iunie, tot de la ora 21:45, ambele meciuri pe Stadionul Giuleşti, în grupele Ligii Naţiunilor.

Înaintea meciului cu nordicii, Edi Iordănescu a oferit explicaţii pentru convocări. El a dezvăluit problemele cu care se confruntă, dar a recunoscut şi că a fost influenţat de obiectivul din Liga Naţiunilor, clasarea pe primele două locuri ale grupei, în stabilirea lotului final. 

"Este acţiunea care ne prinde cel mai prost din multe puncte de vedere. Sunt mulţi jucători cu probleme la nivel de cluburi. Avem retrogradări, baraje ratate. În competiţia internă nu e uşor, băieţii de la Craiova nu au avut un sezon fericit, s-au ratat toate obiectivele, băieţii de la FCSB au ratat campionatul. Singurii, sau printre puţinii care au venit cu un tonus bun, sunt cei de la CFR, că au câştigat campionatul. Foarte mulţi jucători la final de contract, jucători care nu prea au jucat, care nu ştiu ce le va rezerva viitorul, caută să-şi găsească soluţii. Lucrurile astea deja apasă. Ei vin cu toate sechelele astea adunate. 

Spun, cu sinceritate, că dacă nu exista acea clauză pe care mi-am asumat-o şi acceptat-o, exista posibilitatea să intervin într-o manieră complexă şi dură, chiar şi în ceea ce priveşte selecţia. 

S-a dovedit că s-a tot schimbat selecţia şi nu asta e neapărat problema majoră, că n-a lipsit cineva care putea să vină şi să caştige singur jocul echipei naţionale. 

Fundaţia, dacă nu e solidă şi e fragilă, cum e în momntul de faţă, nu are cum să susţină blocul ăsta şi să ne ducem spre perfecţiune.

Cu siguranţă nu pot schimba într-un timp atât de scurt şi nu pot influenţa atât de categoric cum mi-aş fi dorit acea fundaţie. Lupt ca să construiesc mentalitatea potrivită, să aducem spiritul înapoi", a declarat Edi Iordănescu. 

Veterani precum Gabi Tamaş, Cristian Săpunaru, Ciprian Deac, Claudiu Keşeru, Bogdan Mitrea sau Constantin Budescu nu s-au aflat printre tricolori, iar Edi Iordănescu a explicat care a fost motivul. 

"Dacă mă interesa momentul şi mă interesa contractul meu şi să salvez momentul, atunci cu siguranţă apelam la ei, dar m-am gândit în perspectivă şi mi-am asumat riscul ca neavandu-i pe ei suferim şi avem acele lipsuri. Ei  m-ar fi putut ajuta să construiesc mai repede ce e de construit, însă îi aduceam, ne bazam pe ei o acţiune, două, după care îi puneam deoparte. 

Dacă am fi apelat la jucători de 36, 37 de ani, am fi spus cum construim noi campania viitoare, pentru EURO? Când ăla e de fapt obiectivul major cu jucători care nu vor mai putea fi în momentul ăla acolo, că vor avea  40 de ani", a mai spus antrenorul. 

Afla mai multe despre: edi iordanescuromania finlandaromania liga natiunilor 

viewscnt
Articole similare