Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eduard Novak, despre declaraţiile lui Gică Hagi: "Nimeni nu poate să vorbească în această speţă, doar minoritatea maghiară!" | EXCLUSIV

Eduard Novak, despre declaraţiile lui Gică Hagi: "Nimeni nu poate să vorbească în această speţă, doar minoritatea maghiară!" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Eduard Novak, ministrul Sportului, a vorbit despre scandalul care a izbucnit la Sfântu Gheorghe şi i-a dat lui Gică Hagi un răspuns.

Un scandal monstru a izbucnit la Sfântu Gheorghe, duminică, la meciul dintre Sepsi şi U Craiova 1948, după ce partida a fost abandonată în minutul 26, din cauza scandărilor fanilor.

Patronul grupării din Bănie le-a transmis fanilor olteni, în mediul online, faptul că FC U Craiova o să piardă procesul cu Sepsi, totul din cauza unui angajat al clubului.

Conform lui Adrian Mititelu, acesta şi-a pus semnătura pe un document prin care FC U Craiova şi-ar fi asumat accesul superterilor olteni în stadionul de la Sfântu Gheorghe.

După acest incident, mai mulţi oameni din fotbal s-au pronunţat în privinţa acestui caz. Inclusiv Gică Hagi a vorbit despre acest subiect, iar antrenorul celor de la Farul consideră că partida nu trebuia suspendată. 

Eduard Novak a vorbit cu Orange Sport despre acest subiect. El susţine că acest incident ar trebui să fie tratat ca un semnal de alarmă. 

"Nimeni nu poate să vorbească în această speţă, doar minoritatea maghiară!" 

"Nimeni nu poate să vorbească în această speţă. Doar minoritatea maghiară si domnul Dioszegi şi toţi cei care au echipe în sporturile de echipă care înfruntă aceleaşi probleme, xenofobe, rasiste. 

Şi în hochei avem aceeaşi problemă, avem problemă şi la baschet, şi în alte sporturi. E o chestiune generală. Nu poate să vorbeascăp nici domnul Gică Hagi pe aceasta temă. Că nu o să cânte niciodată nimeni, nu o să strige lozinci împotriva machedonilor, pentru că este o comunitate foarte mică.

Dar acest lucru, pe acest plan, când o echipă de hochei, de baschet. Tu ai confruntări în ligile naţionale si tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci, acest lucru trebuie să se termine. Eu cred că este foarte bine că s-a creat acest precedent. Foarte bine. Este un semnal de alarmă şi pentru federaţia de fotbal şi pentru celelalte federaţii şi acest lucru trebuie tratat foarte serios", a spus Eduard Novak, la Orange Sport. 

Afla mai multe despre: sepsi- fc u craiova- hagi-novak 

viewscnt
Articole similare