Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Emblema echipei naţionale, motivul conflictului dintre "Generaţia de Aur" şi FRF: "Noi am făcut-o mare, acum nu mai există" | FOTO

Emblema echipei naţionale, motivul conflictului dintre "Generaţia de Aur" şi FRF: "Noi am făcut-o mare, acum nu mai există" | FOTOgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Gică Popescu, un important component al "Generaţiei de Aur", echipă care a şocat planeta la două turnee finale de Campionat Mondial consecutive a vorbit despre conflictul dintre jucătorii de legendă şi FRF.

Pe data de 25 mai 2024, de la ora 20:30, pe Arena Naţională, va avea loc Meciul de adio al "Generaţiei de Aur".

Gică Popescu a dezvăluit diferenţele între foştii jucători ai echipei naţionale şi FRF, care au avut loc în timpul negocierilor pentru echipamentele purtate de fostele glorii la meciul din luna mai.

Pentru meciul de "adio", "Tricolorii" au pregătit un echipament asemănător celui purtat la Campionatul Mondial din 1994, din Statele Unite. Gică Popescu a cerut acordul celor de la FRF pentru a inscripţiona vechea emblemă a Federaţiei, cât şi sponsorii care au făcut posibil organizarea meciului de la finalul lunii mai.

Dezamăgirea lui Gică Popescu

"Eu am făcut un demers către Federaţia Română de Fotbal şi răspunsul a fost scurt. Au spus că sunt de acord să facem o cesiune temporară a emblemei, dorind cei de la FRF să ia legătura cu persoana fizică sau juridică care se ocupă de acest eveniment.

Când am citit primul punct, am spus că e ok. Dar apoi au spus că sunt de acord ca emblema să apară doar pe tricourile de joc, pe care le vor folosi jucătorii  şi fără sponsori.

Ştiţi că un astfel de eveniment, fără sponsori, nu se poate organiza, e imposibil", a declarat Gică Popescu, la conferinţa de presă de joi, dedicată meciului care se va disputa pe Arena Naţională, în luna mai.

Popescu a mai vorbit şi despre maniera în care au decurs negocierile cât şi concluzia acestora.

"Au mai spus că nu sunt de acord cu comercializarea tricourilor. Şi atunci am fost nevoiţi să renunţăm şi să facem acest tricou (n.r. prezentat în galeria foto de mai sus) cu emblema Generaţiei de Aur. Sunt tricouri pe care dorim să le vindem într-un număr uriaş.

Ar fi palma cea mai mare pe care publicul poate să o dea celor care nu ne-au lăsat să folosim emblema pe care noi am făcut-o mare şi care nu mai există. 

Ştiţi foarte bine că Federaţia Română de Fotbal şi-a schimbat emblema cu care echipa naţională joacă pe piept", a continuat Gică Popescu.

Deşi negocierile cu Federaţia au eşuat, Popescu e optimist că la partida de "adio" încă vor asista un număr mare de oameni.

"Asta este, nu s-a putut, am fost nevoiţi să facem acest lucru. Sunt convins că nu emblema va fi importantă pentru spectatori, ci faptul că vor avea tricoul pe care noi îl vom îmbrăca ultima data pentru echipa naţională.", a încheiat Popescu.

FOTO | Tricourile în care vor juca fotbaliştii "Generaţiei de Aur"

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: echipa nationalafrfgeneratia de aurgica popescu 

viewscnt
Articole similare