Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Excluşi de UEFA şi FIFA, ruşii vor să facă o nouă competiţie de fotbal. Abramovic şi alţi miliardari ar urma să o finanţeze

Excluşi de UEFA şi FIFA, ruşii vor să facă o nouă competiţie de fotbal. Abramovic şi alţi miliardari ar urma să o finanţeze
Comentarii

Roman Abramovic ar intenţiona să înfiinţeze o nouă competiţie, Liga Continentală de Fotbal, în contextul în care cluburile din Rusia şi echipa naţională au fost excluse din competiţiile internaţionale.

FIFA şi UEFA au decis să excludă din competiţiile internaţionale atât naţionala, cât şi cluburile. Decizia a fost luată drept sancţiune pentru invadarea Ucrainei.

Presa din Rusia scrie acum că Roman Abramovic ar urma să înfiinţeze o nouă competiţie internaţională, Liga Continentală de Fotbal, destinată echipelor de club.

Abramovic vrea să înfiinţeze o nouă competiţie pentru cluburi. Ce ţări ar fi invitate

Forurile sportive internaţionale au tăiat în carne vie şi au exclus Rusia şi sportivii ruşi din toate competiţiile, după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

În urma acestor decizii, naţionala de fotbal a Rusiei nu va mai avea voie să joace în barajul de calificare pentru Cupa Mondială Qatar 2022, în timp ce Spartak Moscova a fost exclusă din optimile Europa League. Sportivii ruşi au fost astfel izolaţi.

Însă Roman Abramovic ar urma să înfiinţeze o nouă competiţie destinată cluburilor. Miliardarul rus încearcă în această perioadă să vândă Chelsea, de teamă că Marea Britanie îi va confisca bunurile, însă presa din Rusia susţine că va fi în continuare implicat în sport.

Roman Abramovic ar avea în plan să înfiinţeze Liga Continentală de Fotbal, în care ar urma să joace în special cluburile din ţările care sunt considerate apropiate de Rusia.

Astfel, pe lângă echipele din Rusia, în Liga Continentală de Fotbal ar urma să mai joace cluburi din China, Serbia, Israel (n.r. Abramovic are şi paşaport israelian), Bulgaria, Belarus, Kazahstan şi Finlanda.

Potrivit sursei citate, noua competiţie ar urma să fie finanţată de oameni de afaceri ruşi şi chinezi, precum şi de sponsorii din celelate ţări care ar participa.

Ruşii ar vrea să-şi organizeze şi propriile Jocuri Paralimpice

Printre altele, ruşii au fost excluşi şi de la Jocurile Paralimpice care se desfăşoare la Beijing. Potrivit celor de la inc-news.ru, vicepremierul Dmitri Cernîşenko le-a cerut ministrului Finanţelor din Rusia şi ministrului Sportului să analizeze posibilitatea de a organiza propriile jocuri paralimpice.

La această competiţie ar urma să fie invitaţi atât sportivii ruşi, cât şi cei din alte ţări şi există intenţia de a-l transforma într-un turneu permanent.

Afla mai multe despre: abramovic 

viewscnt
Articole similare