Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "A fost ca un rezumat". Mihai Stoica şi-a adus aminte de altă finală celebră după ce a văzut Argentina - Franţa, meciul care l-a făcut campion mondial pe Messi

EXCLUSIV | "A fost ca un rezumat". Mihai Stoica şi-a adus aminte de altă finală celebră după ce a văzut Argentina - Franţa, meciul care l-a făcut campion mondial pe Messi

Cupa Mondială

Comentarii

În direct la Orange Sport, Mihai Stoica (57 de ani) a comparat finala Cupei Monaiale Qatar 2022 cu finala Ligii Campionilor din 2005, de la Istanbul, dintre Liverpool şi AC Milan. Expertul a spus că meciurile seamănă din punct de vedere al dramatismului, dar totuşi ultimul act al CM qatarez e mult peste.

Mihai Stoica a spus că finala Cupei Mondiale, Argentina - Franţa 3-3 (4-2, după loviturile de departajare), a fost ca un rezumat. Spectacolul l-a impresionat pe MM, care şi-a adus aminte de finala celebră de Liga Campionilor, Liverpool - AC Milan 3-3 (3-2, după loviturile de departajare).

EXCLUSIV | "A fost ca un rezumat". Mihai Stoica şi-a adus aminte de altă finală celebră după ce a văzut Argentina - Franţa, meciul care l-a făcut campion mondial pe Messi

Finala Argentina - Franţa i-a adus aminte lui Mihai Stoica de ultimul act al Ligii Campionilor din 2005, Liverpool - AC Milan, câştigată de "Cormorani" la capătul unei desfăşurări de evenimente cu adevărat dramatice. Totuşi, MM a spus că a fost mai tare decât finala din 2005.

Oficialul FCSB a comparat finala Cupei Mondiale cu un rezumat video în care sunt incluse doar fazele importante, subliniind astfel că meciul a fost plin de ocazii.

"Am văzut ceva asemănător, ca dramatism mai mult, în finala de la Istanbul dintre AC Milan şi Liverpool. Ca dramatism. Şi ca surpriză, dacă ţinem cont de evoluţia scorului. Dar meciul ăsta n-a avut doar şase goluri şi lovituri de departajare, a avut nişte ocazii monumentale, care nu s-au concretizat.

Întrebarea este ce se întâmpla dacă în ultimul minut de prelungiri, Kolo Muani avea altă execuţie, a scăpat singur cu portarul. Inimaginabilă ocazie. După care, credeam că s-a terminat, a avut Argentina ocazie. A fost ceva... Meciul a fost ca un rezumat, din minutul 80. De atunci a fost ca un rezumat. Aveai senzaţia că urmăreşti selecţii dintr-un meci", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Argentina - Franţa 3-3 (4-2 după loviturile de departajare). Messi&Co., campioni mondiali

Reprezentativa Argentinei a câştigat, duminică, pentru a treia oară Cupa Mondială la fotbal, învingând în finala din Qatar, disputată pe stadionul Lusail, cu scorul de 4-2 la lovituri de departajare (3-3 după prelungiri), Franţa, campioana din 2018. Pentru argentinieni este primul trofeu mondial după 36 de ani, ei triumfând şi în 1978 şi 1986. Argentina şi-a luat revanşa după ce la ediţia din 2018, în optimi, a pierdut chiar în faţa Franţei, scor 3-4.

Argentina a detronat Franţa la lovituri de departajare, după ce a fost egalată de francezi de la 2-0 şi 3-2.

La finalul prelungirilor, scorul era 3-3, golurile fiind marcate de Messi ’23 (penalti), ‘109, Di Maria ’36 / Mbappe ’80 (penalti), ’81, ‘118 (penalti).

1-0, min. 23: Messi a marcat dintr-un penalti acordat după o intrare a lui Dembele la Di Maria.

2-0, min. 36: Al doilea gol al argentinienilor a venit după o fază superbă de contraatac. Mingea s-a plimbat pe traseul Messi – De Paul – Mac Allister, acesta i-a pasat perfect lui Di Maria, care a înscris.

2-1, min 80: Mbappe a înscris dintr-un penalti acordat pentru un fault al lui Otamendi la Kolo Muani

2-2, min. 81: Messi a pierdut balonul, a venit un contraatac al francezilor şi Mbappe a înscris, egalând situaţia pe tabelă.

3-2, min. 109: Atac în trei al Argentinei, pasele au mers perfect şi Messi a trimis în poartă.

3-3, min. 118: penalti pentru henţ în careu.

La loviturile de departajare, scorul a fost 4-2 pentru argentinieni.

Pentru Argentina au înscris Messi, Dybala, Paredes şi Montiel.

Franţa a înscris prin Mbappe şi Kolo Muani, însă Coman şi Tchouaméni au ratat.

La acest meci, Messi a devenit jucătorul cu cele mai multe partide jucate la turneele finale ale CM (26) şi Lloris portarul cu cele mai multe meciuri la turneele finale (20).

Argentina: Martinez – Molina (Montiel ’91), Romero, Otamendi, Tagliafico (Dybala ‘120+1) - Di Maria (Acuna ’64), De Paul (Paredes ‘102), Fernandez, Mac Allister (Pezzella ‘116) - Messi, Alvarez (Lautaro Martinez ‘103). Selecţioner: Lionel Scaloni

Franţa: Lloris – Koundé (Disasi ‘120+1), Varane (Konate ‘112), Upamecano, T. Hernandez (Camavinga ’71) – Griezmann (Coman ’71), Tchouaméni, Rabiot (Fofana ’96) - O. Dembélé (Kolo Muani ’41), Giroud (Thuram ’41), Mbappé. Selecţioner: Didier Deschamps

Meciul a fost arbitrat de polonezul Szymon Marciniak.

Afla mai multe despre: mihai stoicacupa mondialafinala 

viewscnt
Articole similare