Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Buget uriaş pentru Steaua în acest sezon: 4,5 milioane de lei. Cu bani mai puţini, Clinceni a reuşit să promoveze în Liga 1

EXCLUSIV | Buget uriaş pentru Steaua în acest sezon: 4,5 milioane de lei. Cu bani mai puţini, Clinceni a reuşit să promoveze în Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Steaua se bucură de un buget imens pentru fotbalul din Liga 3. Cu obiectiv clar promovarea, ”roş-albaştrii” şi-au stabilit un buget pentru sezonul 2020-2021 de 4.542.034 lei, adică aproximativ 932.000 de euro - la cursul zilei BNR.

Steaua îşi propune să ajungă în Liga 1 şi conducerea clubului şi-a oferit toată susţinerea financiară pentru ca obiectivul să fie atins. ”Militarii” au primit pentru sezonul 2020-2021 un buget de aproape un milion de euro, cu mult peste celelalte echipe care se luptă la acest nivel. 

Buget de 4.542.034 lei pentru Steaua, în sezonul 2020-2021. Echipa, obligată să promoveze

Nou-promovată în Liga 3, Steaua are până acum un parcurs foarte bun. Fosta campioană a Europei este pe primul loc în serie, cu două puncte avans peste locul secund, ocupa de FCSB 2. Jucătorii lui Daniel Opriţa nu au nicio înfrângere în acest sezon, în 10 etape, şi au doar două egaluri. 

La acest parcurs a contribuit însă şi bugetul uriaş pe care echipa de fotbal l-a primit de la Clubul Sportiv Steaua. Într-un răspuns oficial pentru Telekom Sport, cei de la CSA Steaua ne-a transmis că bugetul pentru sezonul în curs este de 4.542.034 lei, adică aproximativ 930.000 de euro.

Daniel Opriţa a putut astfel să-şi construiască la începutul sezonului o echipă care să poată să se bată la promovarea în Liga 2. În Ghencea au ajuns astfel jucători precum Bogdan Chipirliu (ex-Gloria Buzău, fost golgheter în Liga 2 şi jucător cu meciuri în prima ligă), George Călinţaru (ex-Turris, are meciuri şi în Liga 1) sau Dean Beţa (ex-CS Mioveni, cu experienţă în Liga 1). 

În plus, având la dispoziţie un buget consistent, Steaua îşi permite să plătească salarii pentru jucători precum Alexandru Zaharia, Wallace, Florin Răsdan, Robert Elek sau Liviu Băjenaru - jucători cu experienţă la nivelul primelor două ligi, care au fost transferaţi încă de când echipa era în Liga 4. 

Bugetul Stelei pentru sezonul 2020-2021, comparaţie cu alte echipe

Bugetul de aproximativ 900.000 de euro, pe care-l are Steaua, nu este însă o noutate pentru nivelul Ligii 3. Anul trecut, tot în Liga 3, FCU Craiova a avut un buget de un milion de euro, cu obiectiv clar promovarea în liga secundă. Performanţă care, de altfel a fost atinsă. 

Însă un astfel de buget este mai degrabă întâlnit la o echipă de mijlocul clasamentului din Liga 1. Prin comparaţie, Petrolul, U Cluj, Rapid sau FCU Craiova - echipe care şi-au stabilit ca obiectiv promovarea în Liga 1 - au bugete de peste două milioane de euro.

În ultimii ani am avut însă şi o excepţie. La finalul sezonului 2018-2019, Academica Cliceni a promovat în Liga 1 cu un buget de doar 800.000 de euro, mai mic decât cel pe care-l are Steaua în Liga 3. Trebuie însă precizat că Academia Cliceni era atunci într-o relaţie foarte bună cu Gigi Becali şi a beneficiat de împrumutul mai multe tineri valoroşi, care nu aveau loc în echipa FCSB-ului, dar care au contribuit din plin la promovarea în Liga 1. 

În 2020, clubul Steaua are un buget de aproximativ 25 de milioane de euro

Pe anul 2020, CSA Steaua se bucură de un buget total de 121.084.000 de lei. Adică aproximativ 25 de milioane de euro. Bugetul se împarte însă la toate cele 42 de secţii sportive din cadrul clubului, ceea ce rezultă o medie de 595.000 de euro. 

Clubul Sportiv Steaua se bucură în 2020 de un buget cu cinci milioane de euro faţă de anul precedent, deoarece acest în acest an ar fi trebuit să se dispute Jocurile Olimpice, lucru care înseamnă cheltuieli mult mai mari cu sportivii care au obţinut calificarea pentru Tokyo. 

Steaua este unul dintre cele mai mari cluburi sportive din România şi un număr mare de sportivi la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi la Campionate Europene. Clubul militar se mândreşte cu un palmares incredibil, în care figurează 101 medalii olimpice (30 de aur), 687 de medalii mondiale (190 de aur) şi 1.225 de medalii europene (359 de aur).

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare