Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ciprian Marica, revoltat după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism: ”Suntem mult prea mici”

EXCLUSIV | Ciprian Marica, revoltat după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism: ”Suntem mult prea mici”
Comentarii

Ciprian Marica este revoltat de modul în care autorităţile din România au reacţionat după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism, în timpul meciului PSG - Istanbil Başakşehir.

Fostul mare atacant al naţionalei României a fost încă de la început unul dintre apărătorii lui Sebastian Colţescu, după ce acesta a fost acuzat de rasism. Ciprian Marica a explicat atunci că ”cel negru de acolo” - afirmaţie făcută de Colţescu pentru a-l identifica pe Pierre Webo - nu are nicio legătură cu rasismul.

În acelaşi timp, Ciprian Marica este revoltat de atitudinea pe care au avut-o autorităţile din România faţă de acest caz. Atât FRF, cât şi MTS au criticat cuvintele folosite de Sebastian Colţescu şi au intrat în corul celor care l-au condamnat pentru rasism:

”De multe ori am fost numiţi ţiganii, noi românii, şi nu s-a ai creeat o nebunie şi o isterie când noi am fost numiţi ţigani. Şi cu siguranţă asta ar fi o chestie de rasism. Atâta timp cât am văzut autorităţi care şi-au cerut scuze în numele sportivilor şi în numele sportului românesc, mă aştept să fim daţi exemplu, cu toate că nu-mi doresc asta.



Dar atâta timp cât autorităţile de la cel mai înalt nivel nu au fost în stare să-şi apere un conaţional, ce aşteptări sau pretenţii să avem de la cei care ne judecă? Mă aştept să fim daţi exemplu, suntem mult prea mici şi dezbinaţi pentru a reuşi să ne protejăm un arbitru cum e Colţescu”,
a comentat Ciprian Marica pentru Telekom Sport.

Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism după ce s-a referit la Pierre Webo ca la ”cel negru de acolo”, în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir. Jucătorii celor două echipe s-au retras de pe teren, în semn de protest şi meciul s-a reluat abia a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri. Cazul este în prezent anchetat de UEFA.

Afla mai multe despre: ciprian marica 

viewscnt
Articole similare