Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Declaraţiile emoţionante ale lui Mircea Lucescu după victoria cu Şahtior: "N-am putut să mă bucur. E o chestie mentală"

EXCLUSIV | Declaraţiile emoţionante ale lui Mircea Lucescu după victoria cu Şahtior: "N-am putut să mă bucur. E o chestie mentală"
Comentarii

Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins-o, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, pe Şahtior Doneţk, într-un meci din etapa a 22-a a campionatului Ucrainei.

"Dacă ei câştigau, aveau o şansă serioasă la titlu. Am câştigat şi e un lucru deosebit, ţinând că anul trecut Dinamo Kiev avea -23 de puncte faţă de Şahtior. Nu s-a făcut niciun transfer, iar Şahtior venea după o toamnă foarte bună în care a bătut-o de două ori pe Real Madrid. Sunt foarte mulţumit de profesionalismul jucătorilor mei, de reuşita lor, dar ca om nu pot spune că m-am bucurat.

Emoţiile şi reuşitele de acolo nu se pot uita. Am 12 ani de activitate acolo. La fel ca jucătorii care au obţinut performanţe alături de un club, apoi nu se bucură atunci când marchează împotriva fostei echipe. Nu mi-a fost uşor să accept victoria obţinută împotriva fostei mele echipe, e o chestie mentală, o chestie emoţională.

Când îmi aduc aminte, am început pregătirea la Dinamo Kiev cu opt jucători. Veneam după pandemie, s-au accidentat mulţi jucători şi am avut multe probleme. N-a fost deloc uşor. Jucătorii s-au dăruit enorm, erau blazaţi, nu aveau spirit de învingători, aveau mentalitate de locurile 2-3, aşa că aveam nevoie de rezultate pentru a putea reuşi. Pot spune că nici eu nu mă aşteptam la aceste rezultate, venisem mai mult doar să resuscitez această echipă" , a spus Mircea Lucescu la Telekom Sport.

Golul a fost marcat de De Pena, în minutul 34, din penalty.

Lucescu, antrenorul echipei Dinamo Kiev din iulie 2020, a pregătit rivala Şahtior Doneţk în perioada 2004-2016.

Dinamo Kiev este lider în clasament, cu 55 de puncte, în timp ce Şahtior ocupă locul doi, cu 45 de puncte.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare