Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | ”Dinamo ar fi avut acum un buget de 15 milioane de euro”. Decizia care a dat peste cap previziunile ”câinilor”

EXCLUSIV | ”Dinamo ar fi avut acum un buget de 15 milioane de euro”. Decizia care a dat peste cap previziunile ”câinilor”

Fotbal

Comentarii

Cristi Borcea (53 de ani), fost acţionar al celor de la Dinamo, este de părere că lucrurile ar fi putut sta altfel în ”Ştefan cel Mare”, dacă ar fi beneficiat de un stadion nou-nouţ, în urmă cu doi ani, aşa cum era proiectul iniţial.

Noul stadion al lui Dinamo ar fi trebuit să aibă o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri, însă toate demersurile au fost sistate în august 2018.

  • Se semnase contractul de proiectare şi se depusese studiul de prefezabilitate, însă s-a renunţat la proiect, deoarece nu ar fi fost gata pentru turneul final al Campionatului European 2020. Noul stadion ar fi urmat să se construiască pe locul velodromului.

Cristi Borcea este sigur că Dinamo era invincibilă cu un stadion nou

Cristi Borcea este de părere că, dacă s-ar fi respectat proiectul, iar Dinamo ar fi avut o arenă nouă, finalizată chiar şi în 2021, echipa nu ar mai fi retrogradat.

Ba din contră: ar fi devenit una dintre marile forţe ale Superligii. Omul de afaceri este sigur că foarte mulţi oameni de afaceri, dinamovişti, au refuzat să investească în club tocmai din această pricină: lipsa unui stadion nou. 

În opinia sa, dacă Dinamo avea stadionul nou în 2020 sau 2021, ar fi beneficiat de un buget anual de 15 milioane de euro şi s-ar fi bătut constant la campionat.

O spun dintotdeauna: problema lui Dinamo este stadionul. Dacă Dinamo avea stadionul terminat după cum se spunea, în urmă cu doi ani, pentru Campionatul European 2020, de când îl au Steaua şi Rapid, ar fi luat numai ei campionatul. Ar fi avut peste 15 milioane de euro buget pe an.

Sunt foarte mulţi dinamovişti cu bani. Dinamo are tradiţie. Dacă Ionuţ s-ar gândi să vină la Dinamo, cu siguranţă, unul, eu, aş fi printre cei care ar ajuta Dinamo.

Ar fi foarte mulţi dacă Ionuţ ar veni la Dinamo, s-ar strânge mulţi în jurul lui Ionuţ să poată să dea drumul la un proiect. Dar numai cu condiţia să vedem primul buldozer că intră pe Ştefan cel Mare (n.r. - referire la reconstrucţia stadionului Dinamo)”, a declarat Cristi Borcea, la Orange Sport.

Dinamo ar putea avea stadion nou în 2026

Dinamo ar putea avea, în sfârşit, un stadion nou, aşa cum şi-ar dori investitorii dinamovişti, dar nu în 2021, cum a fost planificat, ci mai degrabă în 2026. Întreaga suflare dinamovistă aşteaptă cu nerăbdare demolarea vechiului stadion pentru a se apuca de treabă.

  • Proiectul va costa în jur de 350 de milioane de lei, adică aproximativ 70 de milioane de euro.
  • 25.000 de locuri ar urma să aibă noua arenă.

 

Afla mai multe despre: borceastadion dinamo 

viewscnt
Articole similare