Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

70 de milioane de euro pentru noul stadion al lui Dinamo! Ministrul Lucian Bode a anunţat oficial când va fi gata arena cu ”25.000 de locuri”

70 de milioane de euro pentru noul stadion al lui Dinamo! Ministrul Lucian Bode a anunţat oficial când va fi gata arena cu ”25.000 de locuri”

Dinamo București

Comentarii

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, în cadrul Galei Sportului Dinamovist, că stadionul din Ştefan cel Mare urmează să fie demolat în 2023, în vederea construirii unei noi arene, care va costa 70 de milioane de euro şi va avea 25.000 de locuri.

După ani întregi în care s-a vorbit despre construirea unui nou stadion pentru Dinamo, dorinţa ”câinilor” începe să fie realizată de abia după retrogradarea echipei în eşalonul secund.

Prezent la Gala Sportului Dinamovist, ministrul Lucian Bode a dezvăluit că demolarea arenei din Ştefan cel Mare va începe anul viitor, în vederea construirii noului stadion.

Proiectul va costa în jur de 350 de milioane de lei, adică apoximativ 70 de milioane de euro, şi ar trebui să fie finalizat, conform lui Bode, până la, cel târziu, finalul lui 2026.

70 de milioane de euro pentru noul stadion al lui Dinamo, cu o capacitate de 25.000 de locuri

Am spus de la preluarea mandatului că un obiectiv al meu este acela de a realiza un complex sportiv modern pe actualul amplasament al stadionului Dinamo.

Suntem în acest moment într-o situaţie fericită în care, zilele trecute, s-a finalizat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate. Termenul este stabilit prin contract, 90 de zile, valoarea contractului este de 800.000 de lei. 

În 90 de zile, antreprenorul se angajează să pună pe masă un document din care să rezulte toată documentaţia pentru demolarea actualului stadion.

Noi estimăm că vom putea să construim un complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului Dinamo, de aproximativ 25.000 de locuri, valoarea lui fiind estimată de noi la 350 de milioane de lei.

În acest an, evident că demolarea stadionului actual se va realiza. Cred că proiectarea se va realiza în etapa. Estimez că în doi ani şi jumătate, maxim trei ani, putem să vorbim despre un complex sportiv nou, modern, la Dinamo.

La finalul acestui an, noi sperăm să avem finalizată demolarea, proiectul tehnic şi să începem efectiv lucrările cel târziu la finalul anului 2023.

După ce finalizăm studiul de fezabilitate, demolarea este în obligaţia noastră. Noi am bugetat acest lucru în bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2023, nu avem niciun impediment”, a declarat Lucian Bode.

Anunţul făcut de Bode a venit, ironic, în ziua în care planul de reorganizare propus de Dinamo a fost respins.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare