Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Întrebare incomodă pentru Eduard Novak despre ce interes ar avea guvernul Ungariei prin investiţiile în sportul din România: ”Pentru noi este o onoare”

EXCLUSIV | Întrebare incomodă pentru Eduard Novak despre ce interes ar avea guvernul Ungariei prin investiţiile în sportul din România: ”Pentru noi este o onoare”galerie foto

Special

Comentarii

Eduard Novak a fost întrebat despre investiţiile pe care Guvernul Ungariei le face în sportul din România.

Potrivit opoziţie din Ungaria, guvernul condus de Viktor Orban a investit nu mai puţin de 83,6 milioane de euro în sportul din România.

Printre altele, cluburi ca Sepsi sau Csikszereda s-au bucurat de investiţii masive venite din Ungaria şi în prezent au academii moderne şi stadioane noi.

Ce spune Eduard Novak despre investiţiile Ungariei în sportul din România

Eduard Novak salută banii pe care guvernul de la Budapesta i-a trimis pentru dezolvarea zonelor din România în care trăiesc foarte mulţi maghiari.

În cadrul unui interviu pentru Orange Sport, ministrul Sportului a fost însă întrebat şi despre o altă faţă a acestor investiţii, una mult mai incomodă.

Prin sumele uriaşe trimise în comunităţile de maghiari care trăiesc în afara graniţelor Ungariei, Viktor Orban ar urmări să obţină voturi.

Eduard Novak a evitat să vorbească însă despre acest interes al Ungariei în România:

Răzvan Ionaşcu: Se ştie foarte bine că guvernul maghiar a investit foarte mult în sportul din această zonă. De ce ar investi un guvern dintr-o ţară prietenă în altă ţară?
Eduard Novak: Eu cred că este un lucru foarte normal şi, în primul rând, dacă pentru guvernul maghiar comunitatea maghiarilor - care nu este numai în Transilvania, este şi în Serbia, este şi în Ucraina - este importantă, atunci este politica lor şi vor să investească. Este foarte normal. Dar aceste baze sportive - academia de fotbal, academia de hochei, academii de box - nu fac fac diferenţiere de limbă, de religie, sunt pentru toată lumea. Şi toată lumea, cine este talentată şi doreşte, este binevenită.

Ionaşcu: Ştiţi de ce vă întreb? S-a spus următorul lucru: că mare parte dintre etnicii maghiari au paşaport maghiar şi, practic, reprezintă un bazin electoral foarte bun pentru domnul Orban, atunci când este vorba despre alegeri.
Novak: Păi şi foarte mulţi moldoveni au paşapoarte româneşti şi primesc paşapoarte foarte simplu, dar, cum am zis, este politica fiecărei ţări. Pentru noi este o onoare şi contează foarte mult să fim recunoscuţi ca maghiari, oficial ca maghiari. Şi acest lucru a contat foarte mult şi ne ajută. Deci vorbim acum de o Uniune Europeană, unde comunitatea, limba şi conveţuirea sunt importante. Deci...

Viktor Orban, acuzat că vrea doar să-şi atragă voturile maghiarilor din afara graniţelor Ungariei

De când este premier al Ungariei, Viktor Orban a uşurat foarte mult procedura prin care maghiarii din diaspora pot obţine cetăţenia ungară.

Pe lângă această mişcare, Orban a decis să susţină cu foarte mulţi bani comunităţile de unguri din afara Ungariei.

Principala ţintă a fost sportul, unde s-au dus cei mai mulţi bani, însă guvernul Ungariei a investit şi în şcoli, centre culturale etc.

Opoziţia a acuzat în repetate rânduri că, prin aceste investiţii masive făcute dincolo de graniţele Ungariei, Viktor Orban nu urmăreşte decât să-şi fidelizeze alegătorii din diaspora.

Odată ce obţin cetăţenia ungară, maghiarii din diaspora pot vota la alegerile din Ungaria.

Site-ul index.hu a făcut un calcul în urmă cu un an şi jurnaliştii maghiari au ajuns la concluzia că, doar în sportul din România, guvernul Ungariei a investit în jur de 83,6 milioane de euro.

Afla mai multe despre: novak 

viewscnt
Articole similare