You are here:

EXCLUSIV | L-a scos pe Rareş Ilie în fotbalul mare şi n-are de gând să se oprească. "Şlefuitorul de talente" Mihai Trăistaru pregăteşte şi marea surpriză: o echipă de Liga a III-a

EXCLUSIV | L-a scos pe Rareş Ilie în fotbalul mare şi n-are de gând să se oprească. "Şlefuitorul de talente" Mihai Trăistaru pregăteşte şi marea surpriză: o echipă de Liga a III-agalerie foto

Rapid

Comentarii

La jumătatea lunii iulie, Nice l-a cumpărat pe Rareş Ilie cu cinci milioane de euro şi l-a transformat pe fotbalistul de 19 ani în cel mai scump jucător vândut în istoria Rapidului, la egalitate cu Cristi Săpunaru.

În vara lui 2008, FC Porto l-a cumpărat pe Cristi Săpunaru cu cinci milioane de euro. La 14 ani distanţă, Rareş Ilie a egalat recordul căpitanului giuleştenilor şi a urcat direct în topul celor mai scumpi jucători vânduţi în istoria Rapidului.

Coincidenţă sau nu, în anul în care Porto l-a cumpărat pe Săpunaru, la Bucureşti, Mihai Trăistaru a înfiinţat şcoala de fotbal ACS Juniorul. Aici s-a şi format Rareş Ilie, unul dintre cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc.

În prezent, Juniorul are 6 terenuri închiriate pe 4 baze sportive diferite, unde îşi desfăşoară activitatea 14 echipe, cu 280 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani. Din cele 5 milioane de euro primite de la Nice, Rapid a plătit 1 milion de euro către clubul care l-a format pe fotbalist, Juniorul.

"Este vorba de un milion de euro, dar, cu tot cu taxe şi cu impozite, urmează să încasez 840 de mii de euro. Este o sumă foarte mare, nu mă aşteptam să vină atât de repede, pentru că nu mă gândeam că va veni un transfer afară atât de rapid. Mă bucur pentru el, Rareş Ilie e un jucător foarte talentat şi a demonstrat acest lucru în Liga 1.

Cu aceşti bani, mă gândesc să construiesc o bază sportivă, ca să nu mai stau în chirie. Acum, tot ce am este în chirie. Clar aceşti bani îi voi reinvesti în fotbal. Nu există tentaţia înfiinţării unei echipe de seniori. Încă nu am puterea financiară pentru construirea unei echipei de seniori. Mă bate gândul doar să fac o echipă pentru Liga a III-a pentru a le acorda şansa acestor puşti talentaţi să joace la un nivel înalt, la un nivel la care se pot forma rapid ca fotbalişti" , a declarat patronul Juniorului, Mihai Trăstaru, pentru Orange Sport.

Chiria lunară totală ajunge la 4.500 de euro. "Sediul" central al Juniorului e la baza IOR, unde Mihai Trăistaru este chiriaş de 12 ani şi, totodată, unde Rareş Ilie a crescut şi a jucat de la 13 la 17 ani, când a ajuns la Rapid.

Acum, Mihai Trăistaru este sigur că are un nou "produs" de mare calitate crescut de Juniorul.

"Urmaşul lui Rareş Ilie este deja la echipa mare a lui Adrian Mutu, la Rapid. Gheorghe Gabriel, despre el este vorba, încă nu a împlinit 16 ani, dar, când l-a văzut Mutu, acesta a spus clar că Gheorghe e fotbalist de prima echipă, nu de echipa secundă a clubului. El este adevăratul urmaş al lui Rareş Ilie" , a continuat Trăistaru.

De altfel, patronul Juniorului a dezvăluit şi marele său secret.

"Cred că toate şcolile de fotbal din România pot vedea că, atunci când investeşti şi ai răbdare cu jucători pe care nu îi vinzi imediat, vin şi rezultatele, din toate punctele de vedere. Marea greşeală care se face este că multe academii se grăbesc să vândă repede pe bani puţini.

Nu aşteaptă ca un jucător să ajungă la adevărata sa valoare. Eu am lansat deja 30 de jucători în primele trei ligi din România, dar şi în Europa, la Arsenal, la Fiorentina. Drumul este unul singur, trebuie să ai încredere că poţi scoate jucători valoroşi, dar trebuie să ai foarte multă răbdare.

Spre exemplu, în câţiva ani, cred că Rareş Ilie va fi căutat de echipe şi mai mari din Europa şi vă pot spune că în 2-3 ani va fi unul dintre jucătorii de bază ai echipei naţionale" , a mai spus Mihai Trăistaru.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: rares ilie 

viewscnt
Articole similare