Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Marius Alexe s-a lăsat de fotbal la doar 29 de ani şi începe o nouă carieră: ”Ştiam că asta o să fac”

EXCLUSIV | Marius Alexe s-a lăsat de fotbal la doar 29 de ani şi începe o nouă carieră: ”Ştiam că asta o să fac”

Fotbal intern

Comentarii

Marius Alexe s-a lăsat de aproape 2 ani de fotbal, dar îşi doreşte să continue în acest sport. Fostul atacant al lui Dinamo şi-a deschis o academie de fotbal şi urmează în paralel cursurile şcolii de antrenori.

Crescut de Dinamo, Marius Alexe (31 de ani) a fost considerat o mare speranţă a generaţiei sale. A adunat 161 de meciuri pentru Dinamo, 41 de goluri şi 18 assist-uri şi forma bună arătată la începutul carierei i-a adus şi 7 selecţii la echipa naţională.

Însă, după ce în vara lui 2013 s-a transferat de la Dinamo la Sassuolo, cariera sa nu a luat-o în direcţia dorită, mai ales din cauza accidentărilor repetate. Între timp, Marius Alexe s-a lăsat de fotbal, deşi are doar 31 de ani.

Marius Alexe s-a lăsat de fotbal, dar vrea să se facă antrenor

Ultima echipă pentru care Marius Alexe a jucat a fost FC Argeş, de care s-a despărţit în decembrie 2019. Avea atunci doar 29 de ani şi între timp n-a mai jucat pentru nicio altă echipă.

Dar Marius Alexe a rămas aproape de fotbal. Fostul internaţional român s-a înscris la şcoala de antrenori şi în paralel lucrează la o academie pe care o dezvoltă împreună cu cei de la Udinese:

”În peiroada asta sunt înscris la şcoala de antrenori şi încerc să pun în practică ceea ce învăţ acolo, şi să deschidem această academie la care lucrăm de ceva timp şi sperăm cât de curând să începem.

De anul trecut am început şcoala de antrenori aici, în România, ceea ce îmi doream de când jucam fotbal. Ştiam că asta o să fac când o să vină momentul să termin cu fotbalul.

A venit această oportunitate să facem colaborare cu cei de la Udinese, pe mine m-a bucurat foarte mult, mai ales că am jucat acolo (n.r. Alexe a jucat în Italia la Sassuolo), ştiu cât de profi sunt şi câtă pasiune pun pentru fotbal. Nu doar fotbaliştii, ci şi ceilalţi oameni de pe lângă echipă, inclusiv suporterii, sunt foarte pasionaţi de fotbal.

Când a venit această oportunitate am fost foarte deschis, mai ales că e o colaborare foarte bună şi foarte deschisă din partea lor.

La ceva timp noi o să spunem care sunt cei mai talentaţi jucători din academie, vor merge în Italia să facă o pregătire, un schimb de experienţă, să vadă şi ei cum e acolo şi, daca sunt la nivelul la care se cere în Italia, cu siguranţă ei vor rămâne acolo.

Sunt genul de persoană care vrea să înveţe foarte multe şi această oportunitate e foarte bună, că pot să învăţ foarte multe, ce înseamnă fotbalul italian, m-am lovit şi eu de asta când am plecat în Italia, mă simţeam total nepregătit. 

Eram unul dintre cei mai buni jucători din România, marcasem foarte multe goluri şi când am ajuns acolo nu eram deloc în ritmul fotbalului din Italia. La nivelul cerut acolo şi din dorinţa mea de a recupera şi de a ajunge mai repede la nivelul celorlalţi jucători, au apărut aceste accidentări”, a povestit Marius Alexe pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: marius alexe 

viewscnt
Articole similare