În cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău, Cristi Balaj, fostul mare arbitru internaţional român, a vorbit şi despre momentul în care s-a retras din arbitrajul profesionist. Un moment despre care recunoaşte că a fost unul extrem de dificil şi de emoţionant.
Cristi Balaj şi-a încheiat o carieră de 23 de ani cu ocazia meciului dintre Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu, meci din Liga 1, disputat în decembrie 2014. La Top Interviuri, el a povestit cum a fost acea zi pentru el.
”Am avut posibilitatea să aleg, trebuie să recunosc. Am vrut să fie fetele, membrii familiei, prietenii să fie mai aproape de Baia Mare să vină la meci şi a fost o decizie înţeleaptă. M-am făcut de ruşine. Aşa este. E greu după ce îţi faci bagajul cel puţin odată pe săptămână să te pregăteşti să pleci la drum, este greu să trăieşti momentul, clipa când ştii că toate acestea s-au oprit. Nu mi-am imaginat cum va arăta viaţa după arbitraj. Eram preşedintele Asociaţiei Judeţene, ştiam că mă voi ocupa de această instituţie pe care am dezvoltat-o. Imediat după ce am încheiat activitatea a venit acea ofertă de la Telekom. Cărora le mulţumesc în continuare şi cu care am colaborat excelent. Niciodată cineva din cadrul instituţiei nu mi-a sugerat, nu mi-a recomandat ce şi cum să spun despre o fază. Ceea ce e de apreciat. Şi din punctul meu de vedere chiar demonstrează că este o instituţie şi un grup profesionist. Mai mult decât atât, am fost sunat de către ministrul tineretului şi sportului din acea perioadă cu rugămintea de a veni fără să fac politică. Fără să fac parte din vreun partid politic, pentru că niciodată nu am făcut parte, să fac parte din echipa lui de consilieri. În perspectiva organizării şi a celui grup interministerial pentru organizarea campionatului european 2020 care a devenit 2021. Am ajuns într-un final să fiu în această poziţie ca preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidoping unde oarecum jobul şi ceea ce fac este asemănător cu ceea ce am făcut din postura de arbitru. Aici am posibilitatea să nu iau deciziile pe loc, să recitesc un document, pot să mă mai gândesc, mai poate să treacă o zi, două , trei. Seamănă pentru că trebuie să protejăm sportul curat, pe cei care practică un sport curat. Şi ca şi procent în România 98% din sportivii care participă la competiţii conform statisticii sunt curaţi” a mărturisit Balaj, pentru Telekom Sport.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: cristi balaj