Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Familia m-a întrebat: 'De ce joci pentru oamenii ăştia?'”. Dawa, pus pe gânduri după ce a fost victima rasismului în România

”Familia m-a întrebat: 'De ce joci pentru oamenii ăştia?'”. Dawa, pus pe gânduri după ce a fost victima rasismului în România

FCSB

Comentarii

Joyskim Dawa a făcut noi dezvăluiri despre scandalul de rasism.

Dawa, după ce a fost victima rasismului

În luna septembrie, Dawa a publicat o serie de mesaje rasiste pe care le-a primit în urma eliminării din partida Hermannstadt - FCSB 2-2. Printre oamenii care au trimis acele mesaje se numără şi Robert Stănci, un fotbalist activ din eşaloanele inferioare ale fotbalului românesc.

Recent, Joyskim Dawa, fundaşul central al celor de la FCSB, a vorbit despre problemele pe care le-a avut din cauza rasismului şi ce l-a ”sfătuit” familia lui. 

”Rasismul e o problemă mare în tot fotbalul, nu doar în România. E o problemă foarte, foarte mare în fotbal şi în sport. Toţi suntem oameni, nu animale, nu contează culoarea pielii. Uneori oamenii nu se pot controla şi e atât de trist... Pentru că e vorba despre fotbal, până la urmă! Nu putem să câştigăm tot timpul, uneori mai şi pierzi. Suntem oameni, putem juca bine, putem juca rău, dar nu e o scuză să vii şi să spui ceva despre jucătorii de culoare sau despre fotbaliştii de altă religie.

Poate afecta sportivii. Nu pe mine, dar familia mea nu e bine în astfel de situaţii. Familia m-a şi întrebat: ”De ce joci pentru oamenii ăştia care te insultă când joci slab, când pierzi?”. Din păcate, se întâmplă şi în Spania, vedem ce păţeşte Vinicius de la Real Madrid, şi în Franţa, ţări mai dezvoltate decât România, cu multe culturi.

Când insulţi un jucător de culoare, spune ceva despre tine, dar poate fi o problemă şi pentru ţara ta. Poţi să spui că România e o ţară nasoală, rasistă, doar pentru că cineva te-a insultat, deşi nu ştiu dacă ar fi corect să gândeşti aşa. Nu mi s-a întâmplat ceva de genul în afara terenului, în timpul liber, în mall. Toată lumea e drăguţă cu mine, vor să facem poze, să vorbim.”, a declarat Joyskim Dawa pentru GSP.ro.

Joyskim Dawa, prima reacţie după faultul criminal la Sergiu Hanca: „Sunt agresiv! Eu nu glumesc cu atacanţii”

Afla mai multe despre: dawafcsbrasism 

viewscnt
Articole similare