You are here:

FC Argeş îşi reia pregătirea. Planuri mari pentru piteşteni: "Obiectivul nostru este promovarea în Liga I"

FC Argeş îşi reia pregătirea. Planuri mari pentru piteşteni: "Obiectivul nostru este promovarea în Liga I"

FC Argeș

Comentarii

FC Argeş revine la antrenamente şi începe pregătirea pentru play-off-ul din Liga a II-a care îi poate aduce promovarea mult aşteptată.

"FC Argeş se pregăteşte să revină la antrenamente
Alb-violeţii au făcut testul COVID-19

După o pauză forţată de aproape două luni cauzată de pandemia de COVID-19 care a lovit tot sportul mondial, fotbaliştii de la FC Argeş s-au reunit în această dimineaţă pentru a putea începe antrenamentele pentru play-off-ul campionatului în care se va juca cu promovarea pe masă.

Jucătorii pregătiţi de Ionuţ Badea au efectuat în această dimineaţă primul test de coronavirus din cele trei obligatorii pe perioada stagiului de pregătire centralizată, conform protocolului emis de Ministerul Sănătăţii pentru reluarea antrenamentelor. După efectuarea testului, alb-violeţii au intrat în cantonament pentru două săptămâni la un hotel din Piteşti. Argeşenii vor aştepta rezultatele testului COVID-19, după care vor da startul pregătirii la stadionul Nicolae Dobrin. Pentru început, elevii lui Ionuţ Badea se vor antrena în grupuri de câte 4, urmând ca după aceea să se pregătească normal. Conform protocolului emis de Ministerul Sănătăţii, piteştenii vor mai repeta testul de coronavirus în ziua a 7-a şi a 14-a a perioadei de pregătire centralizată.

# Sezonul se încheie cu un play-off cu 6 echipe

În play-off, vor juca primele şase clasate din liga secundă, într-o singură manşă, echipele urmând să intre cu punctele înjumătăţite: UTA Arad(25 p), CS Mioveni(20 p), Turris Turnu Măgurele(20 p), FC Argeş, Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti câte 19 puncte fiecare. Play-off-ul este programat să înceapă pe 4 iulie, urmând ca UTA, CS Mioveni şi Turris Turnu Măgurele să dispute 3 meciuri acasă şi 2 în deplasare, în timp ce FC Argeş, Petrolul şi Rapid să joace 2 meciuri acasă şi 3 în deplasare. 4, 11, 18, 25 iulie şi 1 august sunt datele celor cinci runde care se vor juca în acest play-off, în timp barajul pentru promovarea în Liga I a fost programat pentru data de 5 august. Ordinea meciurilor din play-off urmează să fie stabilită în scurt timp de Federaţia Română de Fotbal.

Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului FC Argeş, a spus că testarea a decurs foarte bine: ”Încă de joi seară fotbaliştii care nu sunt din Piteşti s-au reunit la hotelul la care facem cantonamentul, iar în această dimineaţă au făcut primul test de coronavirus. Vineri seară sau cel târziu sâmbătă dimineaţă, vom primi rezultatele testului, iar dacă totul va fi ok, vom începe antrenamentele în grupuri de câte 4 persoane, aşa cum cere protocolul emis de Ministerul Sănătăţii. Acest sistem cu play-off este cel mai bun pentru noi. Lupta pentru promovare se anunţă foarte strânsă, chiar dacă UTA are un avans de puncte faţă de celelalte competitoare. Poate fi o favorită, dar nu o favorită certă!. Obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Contează mai puţin locul de pe care promovezi. Vom face tot posibilul să ajungem acolo unde ne este locul. Atuul nostru în această bătălie este dorinţa foarte mare a jucătorilor de a reuşi promovarea. Şi pentru mine, ca şi conducător, ar fi o mare performanţă!. Promovarea este lucrul cel mai important pe care îl aşteaptă suporterii şi toată suflarea fotbalistică piteşteană”.

Ionuţ Badea, antrenorul grupării din Trivale, este optimist în privinţa şanselor echipei sale de a reveni pe prima scenă fotbalistică a ţării: ”Practic avem şase săptămâni de pregătire înainte de reînceperea competiţiei. Este un alt campionat, comprimat atât ca timp, cât şi ca valoare. Avem 5 finale de disputat şi vreau să le câştigăm pe toate, dacă se va putea. Obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Strategia pe care o vom face va fi să fim ancoraţi în acest obiectiv. Sunt sigur că vom găsi motivaţia necesară de a reveni în Liga I. Pauza dintre sezoane este de doar o săptămână şi sper ca şi FC Argeş să fie printre echipele care în sezonul viitor vor lua startul în Liga I” , se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Afla mai multe despre: fc arges 

viewscnt
Articole similare