Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”FCSB a devenit PSG-ul României”. Ionuţ Chirilă ştie unde greşeşte Gigi Becali: ”Până nu înţelege asta, nu are cum să câştige”

”FCSB a devenit PSG-ul României”. Ionuţ Chirilă ştie unde greşeşte Gigi Becali: ”Până nu înţelege asta, nu are cum să câştige”

Fotbal

Comentarii

Antrenoru lonuţ Chirilă (57 de ani) a identificat problemele actuale de la FCSB, care au condus la rezultate nu tocmai bune în ultima perioadă.

Ionuţ Chirilă, liber de contract după despărţirea de Academica Clinceni, în decembrie 2021, rămâne bine ancorat în realitatea fotbalului românesc.

Ionuţ Chirilă îl critică pe Gigi Becali: ”El nu stă lângă jucători la antrenamente”

Tehnicianul este sigur că problemele vor persista la FCSB şi-n perioada următoare, deoarece intervenţiile din exterior ale lui Gigi Becali fac mai mult rău echipei.

Ionuţ Chirilă consideră că toate deciziile la club ar trebui luate de către antrenor, deoarece patronul nu monitorizează antrenamentele pentru a simţi exact ”pulsul” jucătorilor, pentru a lua cele mai bune decizii tehnico-tactice.

În acelaşi timp, antrenorul a ajuns să o compare pe FCSB cu PSG, deoarece ambele echipe investesc masiv an de an, dar niciuna dintre ele nu-şi atinge adevăratul obiectiv: FCSB - câştigarea Superligii, iar PSG - cucerirea Ligii Campionilor.

Problema la FCSB nu e de aseară. E de nouă ani de zile, de când nu găseşte o formulă prin care să aducă titulul mult râvnit de suporteri, de proprietar, de conducători. Ei joacă destul de modest şi-n campionat.

Cu un Dinamo în cel mai greu moment al existenţei sale, dacă nu vine lovitura magistrală a lui Coman, nu câştigă. 

Atâta timp cât aduci patru jucători pe care peste trei luni îi dai afară şi aduci alţi patru, pe care şi pe ei îi dai afară, devii un malaxor de jucători, fără să-ţi dai seama ce se întâmplă, vei pierde titlul în fiecare an. Şi te întrebi de ce, cu investiţii masive, devii un mic PSG al României.

Toţi jucătorii FCSB-ului pot mult mai mult decât o arată în momentul de faţă. Dacă ei vor fi înregimentaţi în trasee şi automatisme de joc, şi va fi o filozofie câştigătoare la FCSB, aceşti jucători vor juca cu două- trei clase peste ceea ce reprezintă acum şi vor putea prinde transferuri către Occident.

Forţa grupului şi organizarea tehnico-tactică a jocului ridică valoarea jucătorilor. Până FCSB nu va înţelege chestia asta, nu va reuşi să câştige. Şi nici să dezvolte jucătorii. Şi atunci, tot timpul îţi vei pune problema: ăla-i bun, ăla nu-i bun.

Ei tot timpul se limitează numai jucători. Ei cred acum, că dacă îi dau afară pe Compagno, pe Creţu, vor aduce jucători care vor rezolva problemele, dar tot la nivel individual, nu din organizarea jocului. 

Managerul tehnic trebuie să decidă selecţia, schimbările, pentru că nimeni nu stă lângă el - vorbesc de proprietar (n.r. - Gigi Becali) - la antrenamente să vadă traseele lucrate, şi poate el îşi construieşte echipa având nişte obiective în joc pe care numai el le ştie. Când se intervine din exterior, apare o degringoladă în jocul FCSB-ului”, a declarat Ionuţ Chirilă, la GSP Live.

Afla mai multe despre: ionut chirilapsggigi becali 

viewscnt
Articole similare