Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Finalul unei ere! Anunţul lui Sergio Ramos: "A venit vremea să spun 'la revedere' echipei naţionale”. Motivul din spatele deciziei: ”Nu din cauza vârstei”

Finalul unei ere! Anunţul lui Sergio Ramos: "A venit vremea să spun 'la revedere' echipei naţionale”. Motivul din spatele deciziei: ”Nu din cauza vârstei”
Comentarii

Sergio Ramos (36 de ani) s-a retras de la echipa naţională a Spaniei. Jucătorul cu cele mai multe selecţii din istoria ”Furiei Roja” a decis să spună ”stop” carierei internaţionale, una încununată cu multe succese şi trofee, dar încheiată cu un gust amar.

Finalul unei ere! Sergio Ramos s-a retras din echipa naţională

Sergio Ramos a publicat un larg mesaj prin intermediul căruia îşi ia ”la revedere” de la tricoul echipei naţionale a Spaniei.

Fundaşul central al lui PSG a explicat de ce a recurs la această decizie. 

Motivul nu a fost din cauza vârstei sau a evoluţiilor de la echipa de club, ci un telefon primit chiar în această dimineaţă.

Trebuie ţinut cont că, deşi apt fizic, cu prestaţii reuşite la PSG şi cu o vastă experienţă în spate, Sergio Ramos nu a făcut parte din lotul Spaniei la Campionatul Mondial din Qatar.

"A venit vremea să spun 'la revedere' echipei naţionale. Dimineaţa asta am primit un telefon de la actualul selecţioner, care mi-a spus că nu mizează şi nici nu va miza pe mine, indiferent de nivelul pe care îl arăt sau de modul în care îmi continui cariera.

Cu mare regret, este finalul unei călătorii care am vrut să fie mai lungă şi care se sfârşeşte cu un gust amar, compensat de toate trofeele câştigate în tricoul roşu.

Cred sincer că acestă călătorie ar fi meritat să se sfârşească fie în urma unei decizii personale, fie din cauza faptului că evoluţiile mele nu au fost pe măsura echipei naţionale.

Dar nu din cauza vârstei sau altor motive pe care, chiar dacă nu le-am auzit, le-am simţit. Pentru câ vârsta nu este o virtute sau un defect, este o caracteristică temporară, care nu corespunde neapărat cu abilitatea sau evoluţiile unui fotbalist.

Privesc cu admirare şi invidie spre Modric, Messi, Pepe - esenţa, tradiţia, valorile, meritocraţia şi corectitudinea în fotbal.

Din păcate, nu va fi la fel şi pentru mine, pentru că fotbalul nu este mereu corect şi pentru că fotbalul nu este niciodată doar fotbal.

Pentru toate acestea, chiar dacă vă împărtăşesc tristeţea mea, ţin în acelaşi timp şi capul sus şi sunt foarte recunoscător pentru aceşti ani şi sprijinul primit.

Iau cu mine amintiri de nedescris, titluri pentru care am luptat şi pe care le-am sărbătorit împreună, dar şi mândria enormă de a fi jucătorul cu cele mai multe selecţii pentru Spania.

Voi continua să susţin echipa şi ţara de unde provin cu aceeaşi emoţie a unui om privilegiat că a adunat 180 de meciuri la naţională. Vă mulţumesc din adâncul inimii tuturor celor care au crezut în mine", a fost mesajul de adio al lui Sergio Ramos.

Cifrele şi performanţele lui Sergio Ramos la naţionala Spaniei:

  • jucătorul cu cele mai multe meciuri din istoria ”Furiei Roja” - 180 
  • 23 de goluri
  • campion mondial (2010)
  • dublu campion european (2008, 2012)
  • debut - 26 martie 2005, Spania - China 3-0
  • ultimul meci jucat la naţională - 31 martie 2021, Spania - Honduras 3-1

Afla mai multe despre: sergio ramosspania 

viewscnt
Articole similare