Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Lovin, atac la adresa antrenorilor fără licenţă PRO din Superligă: ”Nu e corect ce se întâmplă” | EXCLUSIV

Florin Lovin, atac la adresa antrenorilor fără licenţă PRO din Superligă: ”Nu e corect ce se întâmplă” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Discuţia despre faptul că există mai mulţi antrenori fără licenţă Pro, dar care antrenează "de facto", a luat amploare în ultima vreme.

Florin Lovin, atac la adresa antrenorilor fără licenţă PRO din Superligă: ”Nu e corect!” | EXCLUSIV 

Discuţia despre faptul că există mai mulţi antrenori fără licenţă Pro, dar care antrenează "de facto", a luat amploare în ultima vreme.

Lucian Burchel, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a recunoscut că există discuţii pentru modificarea ”Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice” (ROAF) din România, astfel încât antrenorii care nu deţin licenţa PRO să fie aspru sancţionaţi dacă vor oferi indicaţii tactice de pe margine în timpul partidelor.

Florin Lovin este de acord cu decizia lui Burchel şi sare în apărarea antrenorilor care au făcut şcoală pentru a obţine licenţa PRO. 

”Problema este cine îţi dă acea calificare de multe ori. La noi în România, cine conduce şcoala de antrenori... sunt oameni care totuşi nu au un trecut fotbalistic în spate... Eu ştiu mai multe să zic aşa, de la mai mulţi antrenor care au fost, că sunt multe lucruri care se întâmplă acolo care sunt departe de realitate, n-au treabă deloc cu fotbalul. Chestii legate de mNuedicină, de exemplu, care nu au sens.

Treaba ta este să antrenezi, nu să ştii tot de medicină, chestii aşa aprofundate. Sunt foarte multe cazuri de antrenori fără licenţă care antrenează. Nu e corect... Oamenii au muncit, au platit, nu este corect. Mai ales că este vorba de nişte examene grele, chiar trebuie să înveţi foarte mult. Am o cunoştinţă care mi-a zis: ”frate câtă şcoală e de făcut acolo”...  Atunci de ce sa aibă dreptul de a antrena unul care nu a făcut şcoală? Nu e corect faţă de cine a muncit, plătit etc. 

Soluţia? Trebuie restructurată şcoala de antrenori. Să fie ceva mai accesibil. Măcar până la licenţa PRO, parcugi mai repede paşii. Dacă ai meciuri la naţională, ai ceva meciuri în Liga I, să ai un tratament preferenţial”, a declarat Florin Lovin la Orange Sport.

Şeful Şcolii de Antrenori, Lucian Burchel, nu vrea ca în Liga 1 să mai existe situaţii precum cea de la FCSB, unde Leo Strizu (55 de ani) este antrenor principal doar în acte, iar Mihai Pintilii (38 de ani), care nu deţine licenţă PRO, se ocupă de pregătirea echipei.  Acesta a susţinut că va face toate demersurile necesare pentru ca FCSB să fie transă la răspundere.

MM Stoica a anunţat ”bomba” în direct. Antrenorul care nu ar avea licenţă: ”Va fi cutremur când voi spune. Mai ceva ca în 77!” | EXCLUSIV 

Afla mai multe despre: licenta prolucian burchelflorin lovinfcsb 

viewscnt
Articole similare