Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul adversar al naţionalei României care a învins cancerul a revenit în fotbal

Fostul adversar al naţionalei României care a învins cancerul a revenit în fotbal

Echipa națională

Comentarii

Stefan Lainer (31 de ani), jucătorul celor de la Borussia Monchengladbach şi internaţional austriac a fost diagnosticat în luna iulie a acestui an cu o formă de cancer limfatic.

Internaţionalul cu 38 de selecţii pentru Austria a primit vestea în luna iulie a acestui an. Acesta a fost nevoit să ia o pauză din fotbal. În cele 38 de selecţii pentru Austria, Lainer a înscris două goluri.

A fost prezent la EURO 2020 alături de Austria, cu care a ajuns până în optimile competiţiei, când au fost eliminaţi de Italia, eventuala campioană a Europei.

La cinci luni după vestea care i-a schimbat viaţa, Lainer a revenit la antrenamentele echipei sale de club, Borussia Monchengladbach.

Fundaşul dreapta crescut de Salzburg a semnat cu Gladbach în anul 2019, în schimbul sumei de 12.500.000 de euro.

Lainer, fost adversar al naţionalei României

Lainer a fost titular în partida memorabilă făcută de naţionala României la Klagenfurt, cu Austria, din Nations League, în 2020. România învingea Austria cu scorul de 3-2 într-o partidă de poveste, cu Mirel Rădoi pe bancă.

Denis Alibec a deschis scorul în minutul 3 al partidei, austriecii au egalat prin Baumgartner în minutul 17, Grigore restabilea diferenţa în favoarea României în minutul 51. Alex Maxim majora diferenţa la 3-1, în minutul 70. Onisiwo închidea tabela în minutul 80.

"Sunt foarte fericit că mă pot concentra din nou pe fotbal şi mă pot antrena cu echipa. Ultimele săptămâni şi luni au fost o provocare uriaşă.

Sunt foarte recunoscător că am primit atât de mult sprijin din partea familiei, prietenilor, clubului şi fanilor în această perioadă.

Toate aceste lucruri mi-au dat putere. Aş dori să îi mulţumesc în mod deosebit soţiei mele şi doctorului Sellmann, care m-au susţinut cel mai mult în tot acest timp." a declarat Lainer, conform BILD.

Afla mai multe despre: echipa nationalastefan laineraustriaromania 

viewscnt
Articole similare