Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Fostul jucător al Rapidului a semnat cu FC U Craiova! Adrian Mititelu a anunţat transferul: ”Îmi pun multe speranţe în el”

OFICIAL | Fostul jucător al Rapidului a semnat cu FC U Craiova! Adrian Mititelu a anunţat transferul: ”Îmi pun multe speranţe în el”galerie foto

FC U Craiova

Comentarii

Odată cu plecarea lui Andrea Compagno (26 de ani) de la club, Adrian Mititelu a transferat doi atacanţi pentru a îl înlocui pe atacant. Jibril Ibrahim (19 ani) a fost primul dintre aceştia prezentat de olteni, în timp ce patronul echipei a anunţat acordul cu cel de al doilea.

UPDATE: FC U Craiova a confirmat transferul lui Vladislav Blănuţă. Atacantul a fost împrumutat de olteni de la Pescara şi va petrece acest sezon în Bănie.


Ştirea iniţială

În 2022, Andrea Compagno a fost, statistic, cel mai bun atacant din Liga 1. În 23 de partide, atacantul italian a marcat 16 goluri, formă care i-a adus un transfer la FCSB.

1,5 milioane de euro s-a angajat Gigi Becali să îi plătească lui Adrian Mititelu, ofertă acceptată de olteni, chiar dacă clauza de reziliere a lui Compagno era 3 milioane de euro.

Deşi mai avea destul variante pentru postul de vârf, George Ganea, Gabi Iancu sau Claudiu Bălan putând să joace acolo, FC U Craiova a decis că mai are nevoie de întăriri în ofensivă.

Primul atacant prezentat de olteni după plecarea lui Compagno a fost Jibril Ibrahim (19 ani), golgheterul la zi din campionatul Moldovei, dar acesta va putea evolua în Bănie de abia prin octombrie.

Adrian Mititelu a decis să mai aducă un atacant, astfel că a rezolvat şi transferul lui Vladislav Blănuţă (20 de ani), internaţional moldovean de tineret.

În prezent, vârful evolua în Serie C, la Pescara, dar a fost convins să revină în ţară de FC U Craiova, iar patronul echipei a vorbit la superlativ despre atacant.

E un copil foarte promiţător, în care îmi pun mai speranţe. Sincer, mi l-a recomandat Fane Stoica. Sunt şanse ca băiatul să fie chemat în curând şi la prima reprezentativă a Moldovei.

Are 1,90 metri, loveşte mingea bine cu capul, e un fel de Miculescu”, a declarat Adrian Mititelu, pentru Playsport.

Interesant este că Blănuţă deţine dublă cetăţenie, putând să reprezinte şi România. Acesta şi-a petrecut trei ani din juniorat la Bucureşti, doi la Regal, unde au fost crescuţi Tavi Popescu şi Radu Drăguşin, şi unul la Rapid.

După ce nu a primit şanse în Giuleşti, deşi echipa se afla în acel moment în Liga 3, Blănuţă a făcut pasul în Italia, unde a debutat la seniori, deşi a evoluat majoritar pentru juniorii Pescarei.

În şapte apariţii pentru echipa mare, atacantul moldovean nu a reuşit să marcheze sau să paseze decisiv, în timp ce pentru Primavera a punctat de 19 ori în 53 de apariţii.

Tatăl lui Vladislav Blănuţă, Eduard, este selecţionerul naţionalei de feminin a Moldovei.

Afla mai multe despre: vladislav blănuţă 

viewscnt
Articole similare