Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul mare fotbalist român care visează să devină selecţionerul echipei naţionale: ”Cu siguranţă o să vină acest moment”

Fostul mare fotbalist român care visează să devină selecţionerul echipei naţionale: ”Cu siguranţă o să vină acest moment”

Echipa națională

Comentarii

Selecţioner al naţionalei U20, Bogdan Lobonţ visează să aibă şansa de a sta pe banca selecţionatei mare în viitor.

Bogdan Lobonţ este unul dintre cei mai mari portari din istoria României, reuşind să însumze nu mai puţin de 85 de apariţii pentru echipa naţională.

Retras din activitate în 2018, primul pas făcut de Lobonţ în antrenorat a fost la U Cluj, unde a fost principal în a doua jumătate a sezonului 2018/2019.

Fostul goalkeeper a preluat apoi postul de secund al lui Cosmin Contra la naţională, înainte de a fi angajat de Roma ca scout.

După ce a părăsit, din nou, clubul pe care l-a reprezentat nouă ani ca jucător, Bogdan Lobonţ a fost angajat ca noul selecţioner al naţionalei U20, selecţionată nou-înfiinţată.

Unul dintre cei mai mari portari din istoria României, Lobonţ are experienţă la cel mai înalt nivel, trecând pe la Corvinul Hunedoara, Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina şi Roma în cariera sa.

Această experienţă îl face un viitor candidat ideal pentru echipa naţională, iar fostul goalkeeper a recunoscut că acesta este visul său şi unul dintre motivele pentru care s-a făcut antrenor.

Fostul mare fotbalist român care visează să devină selecţionerul echipei naţionale

Aşa cum Mirel Rădoi a făcut pasul de la naţionala U21 la selecţionata mare a României, la fel ar putea şi Bogdan Lobonţ, atât timp cât acesta demonstrează că merită o şansă.

”(n.r. visezi să devii selecţioner la echipa mare?) Spuneţi-mi mie un antrenor care nu are un gând în cap cand alege drumul asta. Cu siguranţă o să vină momentul ăsta. Cu siguranţă.

E acolo, cu siguranţă o să vină. Când? Nu ştiu. Nu ştie nimeni, dar vine. Că vine peste 10 ani, peste 20, 30... sunt tânăr, nici nu am ajuns la jumătatea vieţii mele”. a declarat Bogdan Lobonţ.

De la instalarea sa pe banca naţionalei U20, Bogdan Lobonţ a reuşit să însumeze patru victorii şi trei remize în şapte partide.

Dacă toate victoriile au fost la acelaşi scor, 2-1, înfrângerile au fost mai dureroase pentru ”tricolorii” mici, fiind învinşi de Anglia, Germania şi Italia cu 1-6, 0-4 şi 0-7 respectiv.

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: bogdan lobonţ 

viewscnt
Articole similare