Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul mare handbalist Petre Ivănescu a decedat

Fostul mare handbalist Petre Ivănescu a decedat
Comentarii

Clubul Sportiv Dinamo a anunţat, vineri, decesul fostului mare handbalist Petre Ivănescu, la vârsta de 85 de ani.

"Veste grea primită în această seară: legendarul jucător şi antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viaţă la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!

Născut pe 15 aprilie 1936 la Bucureşti, Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generaţii de handbal în 7. Dublu campion mondial cu naţionala României (1961 şi 1964), Petre Ivănescu a câştigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum şi 13 titluri naţionale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deşi era jucător de mâna dreaptă.

De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câştigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 şi 1983 şi cu Tusem Essen (1986).

În 2020, înainte de Anul Nou şi-a lansat autobiografia, Am vrut să ating Stele, un volum de 267 de pagini, cu poveşti absolut fascinante, care definesc şi o parte importantă din istoria handbalului românesc", a precizat CS Dinamo.

 

Afla mai multe despre: petre ivanescudinamodeces 

viewscnt
Articole similare