adplus-dvertising
You are here:

Fostul şef din Formula 1, anunţ surprinzător: "Cred că Lewis Hamilton se va retrage din activitate"

Fostul şef din Formula 1, anunţ surprinzător: "Cred că Lewis Hamilton se va retrage din activitate"

Formula 1

Comentarii

Fostul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 Bernie Ecclestone, crede că britanicul Lewis Hamilton se va retrage din "Marele Circ".

Bernie Ecclestone: Cred că Lewis Hamilton se va retrage din activitate

"Acum câteva zile am vorbit cu tatăl lui (Anthony Hamilton) şi mi-am dat seama imediat că nu voia să vorbească despre viitorul fiului său, aşa că am discutat despre afaceri... Cred că se retrage, că nu va mai concura anul viitor. Dezamăgirea sa la Abu Dabi a fost prea mare şi îl înţeleg. Este momentul perfect ca să-şi îndeplinească visul şi să devină un afacerit în domeniul modei", a spus Ecclestone pentru publicaţia elveţiană Blick.

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisariilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a "pulverizat" avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în "coaste" pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi "încălţase" cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i "sufle" titlul mondial.

viewscnt
Articole similare