Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalul, a doua religie pentru Papa Francisc. Plăteşte anual o sumă importantă pentru a fi socio la un club de fotbal

Fotbalul, a doua religie pentru Papa Francisc. Plăteşte anual o sumă importantă pentru a fi socio la un club de fotbalgalerie foto
Comentarii

Papa Francisc s-a născut la Buenos Aires pe 17 decembrie 1936. Copilăria petrecută la periferia capitalei Argentinei şi-a pus amprenta asupra sa. La fel ca prietenii din cartier, Papa Francisc (născut Jorge Mario Bergoglio) a ales să fie suporterul celor de la San Lorenzo.

Boca Juniors, River Plate, Independiente, Racing şi San Lorenzo de Almagro sunt consdierate cele cinci mari cluburi de fotbal din Argentina. San Lorenzo, echipa pe care Papa Francisc o iubeşte, are galeria cu cel mai bogat repertoriu de cântece. A fost şi unul dintre motivele datorită căruia Suveranul Pontif a ales să fie membru cotizant. 
 

Papa Francisc a devenit Suveran Pontif pe 13 martie 2013

Din 2008, atunci când a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, Papa Francisc are calitatea de membru de onoare al echipei argentiniene San Lorenzo,  informează AFP. Vicepreşedintele clubului din Buenos Aires, Marcelo Tinelli, a declarat la postul Fox Sports că Suveranul Pontif  nu a renunţat să îşi susţină echipa preferată şi continuă să achite cotizaţia lunară. Pentru a fi socios la San Lorenzo, trebuie să plăteşti în fiecare an o sumă cuprinsă între 280 şi 590 de dolari americani. 
 
În 2013, San Lorenzo a câştigat campionatul în Argentina, iar echipa a fost invitată la Vatican. Papa Francisc a primit un tricou personalizat.

Ultimii doi Suverani Pontifi au iubit fotbalul

Papa Ioan Paul II (născut Karol Józef Wojtyła) a jucat fotbal şi a fost portar în echipa liceului din Wadowice (Polonia).Succesorul său, Papa Benedict XVI (născut Joseph Aloisius Ratzinger), a simpatizat cu Bayern încă din copilărie. 
 
Vineri, 31 mai ora 11:30, Papa Francisc va ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni. După ce se va întâlni la Cotroceni cu preşedintele şi prim-ministrul României, cu corpul diplomatic şi cu societatea civilă, va merge la Patriarhie. Aici, după o întâlnire privată de 30 de minute cu Patriarhul Daniel, se va întâlni cu Sinodul Permanent (conducerea colectivă a Bisericii Ortodoxe Române). Sfântul Părinte va ţine primul discurs în faţa mitropoliţilor ortodocşi din ţara noastră.
 
Momentul principal din cadrul întâlnirii cu prelaţii ortodocşi îl constituie vizitarea Catedralei Naţionale (ora 17.00), acolo unde va fi rostită rugăciunea „Tatăl Nostru”. Prima dată va fi spusă în limba latină. Apoi vor fi intonate cântări pascale catolice. După terminarea acestora, va urma rostirea rugăciunii „Tatăl Nostru” în limba română, urmată de cântări pascale ortodoxe. Într-un comunicat al Patriarhiei Române remis G4Media.ro se specifică faptul că „programul nu cuprinde oficierea unui serviciu liturgic comun, ci momente muzicale distincte şi consecutive, conform hotărârii Sfântului Sinod şi practicii din diaspora română când se foloseşte acelaşi lăcaş de cult. La ieşirea din Catedrală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Papa Francisc vor saluta credincioşii prezenţi cu salutul pascal: „Hristos a înviat!”.
 
După acest moment, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif, unde va ţine şi o predică. Zeci de mii de credincioşi, majoritatea catolici, si-au anunţat cu mult timp înainte intenţia de a participa. Cei care se vor afla în zona securizată vor avea ocazia să-l vadă pe Sfântul Părinte salutându-i din papamobil.
 
Sâmbăta, în a doua zi a vizitei, Suveranul Pontif va vizita sactuarul marian de la Şumuleu Ciuc, unde va ţine şi o predică. La Şumuleu Ciuc va participa ca pelerin şi preşedintele ungar Janos Ader. De altfel, e o practică obişnuită ca Sfântul Părinte să fie aşteptat în vizitele sale apostolice de credincioşi locali, dar şi de pelerini din alte ţări. Pe parcursul vizitei, Suveranul Pontif nu va avea alte întâlniri cu autorităţile publice din România ori din străinătate în afara celei organizate la Palatul Cotroceni, la invitaţia Preşedintelui României.
 
După vizita la Şumuleu Ciuc, va merge la Iaşi unde va vizita Catedrala Sfânta Maria Regină. În faţa Palatului Culturii din Iaşi se va întâlni cu familiile şi tinerii, în faţa cărora Suveranul Pontif va ţine un discurs.
 
Momentul cel mai important din întreaga vizită a Sfântului Părinte în ţara noastră va fi duminică 2 iunie, la Blaj. Aici, pe Câmpia Libertăţii, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie în cadrul căreia vor fi beatificaţi şapte episcopi greco-catolici martiri ai comunismului: Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu.
 
“Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertăţii din Blaj trebuie să fie un moment ecumenic, de reconciliere cu trecutul, cu Biserica Ortodoxă,” a declarat Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Ei au murit pentru unitate. Nu au murit pentru ca azi să fim şi mai divizaţi!” a scris preotul Rus într-un material trimis G4Media.ro, afirmând că “rănile trecutului trebuiesc asumate, recunoscute şi vindecate, nu astupate.”
 
Beatificarea celor şapte martiri închişi şi torturaţi de regimul comunist este punctul final al unui lung proces de cercetare a vieţii lor şi a persecuţiei Bisericii Române Unite cu Roma, cauza de beatificare fiind deschisă în urmă cu 25 de ani, la 23 februarie 1994. Partidul Comunist şi Securitatea au făcut presiuni infernale asupra acestor episcopi pentru a trece la Biserica Ortodoxă Română, la conducerea căreia fusese instalat în 1948 ca patriarh Justinian Marina, un apropiat al lui Gheorghiu Dej. Nici unul dintre episcopii greco-catolici nu a cedat.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: franciscsan lorenzobuenos airesbergoglio 

viewscnt
Articole similare