Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Eduard Novak şi-a aprobat o rentă viageră de nivelul Nadiei Comăneci sau Elisabetei Lipă. Ce sumă încasează lunar

FOTO | Eduard Novak şi-a aprobat o rentă viageră de nivelul Nadiei Comăneci sau Elisabetei Lipă. Ce sumă încasează lunargalerie foto

Special

Comentarii

Eduard Novak beneficiază de o rentă viageră de aceeaşi valoare ca a unor legende ale sportului românesc, precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Gabi Szabo, Gina Cogean, Andreea Răducan, Marian Drăgulescu sau Ana Maria Popescu.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret îl acuză pe Eduard Novak că şi-a aprobat singur o rentă viageră de nivel maxim de performanţă, similar cu cele încasate de Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă sau Marian Drăgulescu.

În prezent ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak este multiplu medaliat la Jocurile Paralimpice şi la Campionatele Mondiale de Paraciclism.

Eduard Novak, rentă viageră la fel de mare ca Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă

În vârstă de 46 de ani, Eduard Novak este cel mai cunoscut sportiv paralimpic din România. El a câştigat de-a lungul carierei o medalie de aur şi trei de argint la Jocurile Paralimpice.

De asemenea, are 5 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Paraciclism, 10 de argint şi 5 de bronz. Pentru aceste peformanţe, Eduard Novak a considerat că trebuie să primească o rentă viageră de nivelul unor legende ale sportului românesc, precum Nadia Comăneci, Ana-Maria Popescu, Eliabeta Lipă, Marian Drăgulescu, Gabi Szabo,Ivan Patzaichin sau Marius Urzică.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret îl acuză că, din postura de ministru al Tineretului şi Sportului, şi-a aprobat singur cererea pentru rentă viageră.

Acum, Eduard Novak încasează lunar 16.635 de lei din rentă viageră, aceeaşi bani pe care îi primesc şi sportivii enumeraţi mai sus.

16.635 de lei este suma maximă pe care un fost sportiv din România o primeşte ca rentă viageră pentru performanţele reuşite de-a lungul carierei. În acest grup sunt încadraţi foştii sportivi de maximă performanţă.

Ce palmares are Nadia Comăneci:

  • Jocurile Olimpice: 9 medalii (5 de aur, 3 de argint şi una de bronz)
  • Campionatele Mondiale: 4 medalii (două de aur, două de argint)
  • Campionatele Europene: 12 medalii (9 de aur, două de argint, una de bronz)
  • Este prima gimnastă din istorie notată cu 10 perfect.

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare