Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Franţa - Maroc 2-0. "Cocoşii", în ultimul act. Argentina - Franţa, finala Cupei Mondiale

Franţa - Maroc 2-0. "Cocoşii", în ultimul act. Argentina - Franţa, finala Cupei Mondiale

Cupa Mondială

Comentarii

Franţa a câştigat cu 2-0 în faţa Marocului şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale, unde va întâlni Argentina, duminică, 18 decembrie, de la ora 17:00.

LIVE TEXT Franţa - Maroc 2-0 (T. Hernandez 5, Kolo Muani 80)

Echipele de start

  • Franţa: Lloris - Kounde, Varane, Konate, Hernandez - Tchouameni, Fofana - Dembele, Griezmann, Mbappe 
  • Rezerve: Areola, Camavinga, Coman, Disasi, Guendouzi, K. Muani, Mandanda, Pavard, Saliba, M. Thuram, Upamecano, Veretout
  • Maroc: Bono - Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Saiss, Mazraoui -Ziyech, Ounahi, Amrabat, Boufal - En Nesyri
  • Rezerve: Aboukhlal, Amallah, Attiat-Allah, Benoun, Chair, Dari, El Khannous, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Munir, Sabiri, Tagnaouti, Zaroury

Min. 90+5 - Final. Franţa se califică în finala şi va întâlni Argentina, în ultimul act al Cupei Mondiale

Min. 90+4 - Ocazie Maroc! Kounde scoate incredibil, cu genunchiul, o minge trimisă pe poartă după o acţiune frumoasă şi o centrare a lui Abde.

Min. 80 - GOOOOOOOOLLLLLLL FRANŢA! Kolo Muani înscrie din apropiere, după şutul deviat al lui Mbappe.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+6 - Pauză.

Min. 44 - Ocazie uriaşă Maroc! El Yamiq loveşte bara, dintr-o foarfecă pe spate, după un corner în care mingea a fost trimisă cu efect spre poartă.

Min. 36 - Dublă ocazie Franţa! Mbappe ia faţa unui adversar în viteză, după o pasă filtrantă, trage în portar din cădere, iar şutul lui Giroud trece pe lângă poartă, din careu.

Min. 17 - Ocazie Franţa! BARĂ! Giroud scapă singur spre poarta lui Bono, după o pasă săltată peste apărare, trage violent, dar în bară.

Min. 5 - GOOOOOOOOLLLLLLLL FRANŢA! Theo Hernandez deschide scorul cu un şut din apropiere, dintr-o semifoarfecă, după o deviere nefericită a unui fundaş marocan, la şutul lui Mbappe.

Min. 1 - A început meciul.

Franţa - Maroc este a doua semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar. Meciul va avea loc, azi, de la ora 21:00,pe Al Bayt Stadium din Al Khor.

Marocul este prima echipă africană şi arabă care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale! Indiferent de rezultatul de azi, Marocul a bifat o mare premieră la acest Campionat Mondial. 

Cele două selecţionate nu s-au duelat niciodată la vreun turneu final, iar ultimul meci dintre „Cocoşul galic” şi „Leii din Atlas” este un amical din 2007, încheiat 2-2.

Înaintea turneului, Franţa i-a pierdut pe cei doi titulari, N'Golo Kante şi Paul Pogba, ambii accidentaţi.

Cupa Mondială Qatar 2022. Clasamente, programul complet al semifinalelor. Tot ce trebuie să ştii despre turneul final

Programul de la CM:

  • 17 decembrie, ora 17 - Finala pentru locul 3: Croaţia - Franţa/Maroc
  • 18 decembrie, ora 17 - Finala: Argentina - Franţa/Maroc

Ce a spus Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, înainte de meci:

”Puţini oameni se puteau aştepta ca Marocul să ajungă până în semifinale. Dar, după tot ceea ce au făcut până acum nu mai este o surpriză. Ei merită să fie acolo. La fel ca noi, vor avea ocazia să joace pentru un loc în finală. Este meritul lor şi nimeni nu le poate lua acest merit”, a declarat Deschamps. 

Ce a spus Walid Regraqui, selecţionerul Marocului, înainte de meci: 

”Suntem înfometaţi, vrem finala! Avem ambiţii mari şi vrem să ducem Africa pe culmile lumii. Fanii noştri sunt nebuni, vom evolua ca şi acasă datorită lor”, a declarat Regraqui.

”Acum 10 ani i-am cerut lui Leo Messi să facă o poză”. Fotografia cu Messi şi cu Alvarez care a făcut ravagii pe reţelele de socializare după Argentina - Croaţia

Afla mai multe despre: franta - maroc 

viewscnt
Articole similare