Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a decis amendarea Farului din cauza bannerului afişat la meciul cu Sepsi: ”FRF face pe vasalul/ Când maghiarul sare calul”

FRF a decis amendarea Farului din cauza bannerului afişat la meciul cu Sepsi: ”FRF face pe vasalul/ Când maghiarul sare calul”

Fotbal

Comentarii

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, întrunită vineri, a decis acordarea unei amenzi clubului Farul Constanţa, din cauza unui banner afişat la meciul cu Sepsi, din etapa a 28-a, câştigată de ”marinari” cu 2-0.

Aşadar, formaţia patronată de Gheorghe Hagi a fost sancţionată cu o amendă de 7.500 de lei (1.500 de euro), cel mai probabil din cauza unui banner afişat de suporterii de la peluză, în care se transmitea un mesaj către Federaţia Română de Fotbal:

  • FRF face pe vasalul / Când maghiarul sare calul” - cu trimitere directă la deznodământul partidei Sepsi - U Craiova 1948.

Farul, amendată de Comisiile FRF

Iată motivează Comisia de Disciplină a FRF decizia luată:

”FCV Farul Constanţa vs. ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.b, raportat la art. 83.2.c din RD, coroborat cu art. 54.2 din RD, se sancţionează clubul FCV Farul Constanţa cu penalitate sportivă de 7.500 lei”.

În Regulamentul Disciplinar al FRF, la articolele 82.3.b şi 83.2.c, se vorbeşte despre ”afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor, se sancţionează în conformitate cu dispoziţiile art. 54 din prezentul regulament”.

De asemenea, Articolul 54 din Regulament - Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea - spune următoarele:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior.

La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţionat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei. Dacă spectatorii nu pot fi identificaţi ca suporteri ai unuia dintre cluburi, va fi sancţionat clubul gazdă, în mod corespunzător”.

În concluzie, Comisia de Disciplină a FRF a considerat mesajul suporterilor de la Farul - ”FRF face pe vasalul / Când maghiarul sare calul” - ca fiind un mesaj rasist, xenofob şi jignitor, care aduce după sine o sancţiune conform Articolului 54, între 5.000 de lei şi 70.000 de lei. În cazul de faţă, doar 7.500 de lei.

Afla mai multe despre: farul,  

viewscnt
Articole similare