Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Generaţia de Aur - Legendele lumii 3-2. Panduru, Hagi, Gâlcă şi compania. Povestea lor în iarbă s-a încheiat. Amintirile rămân. Mulţumim!

Generaţia de Aur - Legendele lumii 3-2. Panduru, Hagi, Gâlcă şi compania. Povestea lor în iarbă s-a încheiat. Amintirile rămân. Mulţumim!galerie foto

Special

Comentarii

”Generaţia de Aur” a României a învins selecţionata formată din ”Legendele lumii”, scor 3-2, în faţa a aproape 55.000 de spectatori prezenţi pe Arena Naţională, la ultimul ”vals” al acestei naţionale care a încântat şi bucurat atâtea inimi în anii 90 şi nu numai.

Generaţia de Aur - Legendele lumii 3-2 (Panduru 41, Hagi 63 pen, Gâlcă 72 / Rivaldo 21, Pandev 28)


Min 90. Final de meci, de poveste, de generaţie, dar amintirile continuă.

Min 72. GOOOL Generaţia de Aur. Gâlcă îi aduce în avantaj pe componenţii României. Hagi deschide jocul cu o diagonală cum rar se mai vede la jucătorii de azi, Dorinel centrează pentru Gâlcă, venit pe colţul lung şi trimite cu capul mingea în poartă.

Min 63. GOOOL Generaţia de Aur. GOOOL Hagi. ”Regele” marchează din penalty, cu un şut în forţă, demn de execuţiile din urmă cu 30 de ani care l-au făcut atât de celebru şi l-au pus în vârful istoriei fotbalului românesc.

Min 53. Ocazie Legendele lumii. Stoicikov este unu la unu cu Stelea, dar nu-l învinge. ”Arnold” intervine în faţa fostului Balon de Aur.

Min 46: A început repriza secundă!

Min 45. Pauză pe Arena Naţională.

Min 41. GOOOL Generaţia de Aur. Hagi inventează o pasă măiastră şi îl găseşte pe Panduru. De la marginea careului, actualul expert Orange Sport trimite un şut cu interiorul, plin de efect, care se duce în plasa laterală a porţii apărate de Dida. Campionul mondial brazilian, lăsat fără reacţie.

Min 40. Ocazie Generaţia de Aur. Intrat pe parcurs, Panduru are o şansă bună de a marca, la capătul unei faze în care îşi arată calităţile de mijlocaş de bandă.

Min 35. Ocazie Generaţia de Aur. Hagi prinde un voleu fantastic, dar Dida nu a putut fi bătut. A respins în corner.

Min 30. Ocazie Generaţia de Aur. Hagi are o cursă personală splendidă, care ia ochii publicului.

Min 28. GOOOL Legendele lumii. Pandev duce scorul la 2-0, după ce este pe fază şi reia în poartă o minge respinsă în faţă de Prunea.

Min 21. GOOOL Legendele lumii. Rivaldo prinde un şut extraordinar, ca în vremurile sale bune, care se duce direct în plasa laterală. Prunea plonjează, dar nu poate să facă nimic.

Min 21. Bară Karagounis. Grecul trimite mingea în stâlpul porţii lui Prunea.

Min 4.11. Meciul se întrerupe. Se ţine un moment de reculegere pentru Didi Prodan. Fostul component al ”Generaţiei de Aur” a decedat la data de 16 noiembrie 2014.

Min 1. Începe meciul.

Echipele de start:

  • Generaţia de Aur (4-4-2): Prunea - Petrescu, Răzvan Prodan, Belodedici, D. Munteanu - Sabău, Lupescu, Popescu, Dumitrescu - Răducioiu, Hagi
  • Legendele Lumii (4-4-2): Dida - Maicon, Panucci, Djukic, Candela - Edmilson, Giovanni, Karagounis, Rivaldo - Stoichkov, Nuno Gomez

Update 20:28: Imnul României este interpretat de Monai Anghel.

UPDATE 19:28

Show înainte de marele meci. Lorenda Groza cântă pe Arena Naţională!

UPDATE 19:57

Generaţia de Aur a ajuns la stadion.

UPDATE 17:58 

Imagini de la stadion

Generaţia de Aur va străluci, pentru ultima oră, acuma seara de la 20:30. 

Lotul României pentru meciul de retragere a Generaţiei de Aur

  • Portari: Florin Prunea, Bogdan Stelea
  • Fundaşi: Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeş, Gheorghe Mihali, Răzvan Prodan (fiul lui Didi Prodan)
  • Mijlocaşi: Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuţ Lupescu
  • Atacanţi: Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuş, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie
  • Antrenori: Anghel Iordănescu, Gabi Balint

Lotul legendelor care au ajuns la Bucureşti

  • Portari: Dida, Sebastien Frey
  • Fundaşi: Christian Panucci, Levan Kobiashvili, Jose Edmilson Gomes de Moraes, Maicon Douglas Sisenando, Vincent Candela, Fernando Couto, Juanito Gutierrez, Paul Bodin, Miroslav Djukic, Christian Zaccardo
  • Mijlocaşi: Rivaldo; Christian Karembeu, Jari Litmanen, Gokhan Inler, Giorgos Karagounis, Marcos Senna
  • Atacanţi: Hristo Stoichkov, Goran Pandev, Giovanni Silva de Oliveira, Javier Saviola, Nuno Gomes

Mai exact, Hagi&Co vor sosi la stadion la 18:30, unde se vor bucura de un concert susţinut de Loredana Groza. Pe urmă, membrii ”Generaţiei de Aur” vor ieşi la încălzire. Aproape 55.000 de spectatori sunt aşteptaţi la meciul de pe Arena Naţională.

La 20:30 începe meciul de adio al Generaţiei de Aur, care o să fie în format, livetext, pe orangesport.ro. La finalul partidei s-a pregătit un tur de onoare special şi festivitatea de premiere, care va încheia această zi specială.

Echipa ”Generaţiei de Aur” va fi condusă de pe margine de Anghel Iordănescu şi Gabi Balint, în timp ce Jose Mourinho va fi la cârma ”Legendelor lumii”. La meci vor lua parte nume legendare din fotbalul mondial precum Figo, Rivaldo sau Stoickhov. 

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Viorel Moldovan, înainte de meci

„Nu ştiu dacă sunt în formă, dar pregătit am fost tot timpul. Tot timpul am fost pregătit, sunt o maşină de război, trebuie doar să ştii cum să mă foloseşti. Chiar dacă au mai trecut anii peste noi, fotbalul nu se uită. Din punct de vedere fizic va fi mai greu, dar de asta suntem aici, să ne punem la punct.

Biletele s-au vândut, va fi sold-out, mă bucur să fim din nou împreună. Când văd ce colegi am avut, mi se face pielea de găină. Dar mă uit la unii şi îi văd îmbălsămaţi, dacă în America nu am fost folosit, acum voi avea mai mult spaţiu de joc. S-ar putea să fie momentul meu, să îi trag după mine”, a declarat Viorel Moldovan.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

 Galerie foto

Afla mai multe despre: generatia de aurgica hagimeci amicalarena nationalaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare