Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Geolgău mi-a cerut şpagă!”. O nouă dezvăluire zguduie fotbalul românesc. ”E protejat de Burleanu”/ ”Sunt nişte borfaşi”

”Geolgău mi-a cerut şpagă!”. O nouă dezvăluire zguduie fotbalul românesc. ”E protejat de Burleanu”/ ”Sunt nişte borfaşi”
Comentarii

Fostul fotbalist Marius Iurea a povestit experienţa prin care a trecut în 2018, când fiul său, Lukas, a fost convocat la lotul naţional U16 al României, pentru două partide de verificare.

În perioada ianuarie-februarie 2018, naţionala U16 a României a bifat două partide amicale contra Ciprului, în deplasare. Selecţioner era Daniel Mogoşanu.

Lukas Iurea, în generaţie cu Munteanu, Pitu, Drăguşin sau Bani

Din acea echipă mai făceau parte Robert Popa (U Craiova 1948), Luca Florică (FC Braşov), Constantin Grameni (Farul), Ahmed Bani (Dinamo), Ianis Stoica (U Cluj), Alexi Pitu (Bordeaux) sau Theo Corbeanu (Arminia Bielefeld) - cel care între timp a ales să joace pentru Canada la nivel de seniori.

  • Radu Drăguşin (Genoa) şi Louis Munteanu (Farul) se accidentau şi ratau acţiunea.

La acea acţiune, Marius Iurea, antrenor la Berlin de mai bine de 10 ani, a venit să-şi vadă fiul la treabă. Lukas avea 16 ani şi evolua la Hertha Berlin, fiind considerat un jucător de perspectivă.

Marius a povestit, pentru prosport.ro, cum i-a fost cerută şpagă din partea lui Gheorghiţă Geolgău pentru ca fiul său să mai fie chemat la lot. Acesta a refuzat, iar reacţia fostului mare internaţional a fost una şocantă: l-a dat jos din maşină, în ”mijlocul pustietăţii”.

Geolgău: ”Tu eşti băiat mare, ştii cum stau lucrurile pe la noi”

Cazul Cîrjan prezentat în ultima perioadă m-a făcut să ies public să vorbesc despre ce se întâmplă la selecţiile de la FR de Fotbal. Am propria mea experienţă cu băiatul meu, în 2018, pe când el avea 16 ani şi juca la Hertha Berlin.

Domnul Geolgău fiind cel care se ocupă de copii, cei care vin din străinătate, nu ştiam că are grijă de părinţi. M-a luat de la aeroport, fiind şi acolo nervos că n-am ieşit pe unde trebuie. Eu n-am ştiut exact pe unde, a bombănit şi pe acolo… Eu nu ştiam exact…

L-am rugat să-mi găsească un loc de cazare pentru mine cât copilul e la lot, i-am sugerat Mogoşoaia, că ştiam că sunt locuri de cazare. Mi-a zis ‘Hai, dom’le, ai pretenţii… Te duc eu undeva ca lumea…’

M-a dus cred la Buftea, într-un loc absolut halucinant, dubios, în condiţii dubioase, n-am văzut aşa ceva! Camera pe care mi-a prezentat-o de la cineva n-a avea pat, era o chestie pe jos, umezeală, mizerie. În fine!

În drum spre casa respectivă m-a întrebat voalat cât aş vrea să rămână jucătorul la naţională, mi-a explicat cum stau lucrurile, să ne înţelegem financiar, nu mi-a spus exact suma…

Mi-a zis: ‘Tu eşti băiat mare, cam ştii cum merg lucrurile, pe aici, pe la noi. Ne înţelegem noi, trebuie să-mi spui pe ce perioadă vrei să vină. Mi-a zis că trebuie să stăm de vorbă pe tema asta. M-am prins care e treaba, l-am întrebat totuşi despre ce e vorba… L-am mirosit, mi s-a făcut rău instant

”Îmi ceruse şpagă. Nu-mi venea să cred”

Îmi ceruse şpagă, nu-mi venea să cred. Eram deja nervos, tensiunea a crescut când mi-a prezentat şi acea încăpere L-am luat tare atunci şi i-am zis: `Dumneata crezi că eu stau în Germania în gară, pe străzi, nu ţi-e ruşine?` Eu am crezut că e altceva acolo, nu-mi venea să cred.

Am plecat cu maşina cu el, iar pe drum, din cauza faptului că ne contrasem, s-a enervat, a oprit maşina şi m-a lăsat în drum cu o valiză, în Buftea. A zis: `Dacă nu-ţi convine, du-te unde vrei tu, stai unde vrei, ne vedem la stadion la Mogoşoaia la acel trial’.

Mi-a trântit valiza în drum, a trântit portiera şi a demarat în trombă. Eu singur pe o stradă din Buftea, nu ştiam nimic, auzisem ceva că aici se întâlneau actorii mari pe vremuri la repetiţii. La Buftea, acolo, era o gară părăsită, am stat 3 ore până a venit un tren, care m-a dus la Gara de Nord.

M-am cazat în centru, la Bucureşti, în condiţii normale, apoi am fost ulterior la meci să-l văd pe fiul meu. La final, a venit copilul spre mine. M-a văzut Mihai Stoichiţă, m-a salutat, m-a întrebat dacă e băiatul meu. L-a lăudat, mi-a zis de bine despre el. Acolo, n-am mai avut contact cu Geolgău.

Marius Iurea, despre Gheorghiţă Geolgău: ”Dacă ştiam că îmi cere şpagă, îi făceam flagrant”

Dacă ştiam că îmi va propune acea şpagă în maşină i-aş fi făcut un flagrant acolo. Dar nu m-am aşteptat la aşa ceva! Sunt nişte borfaşi, dacă aţi vedea ce vocabular are Geolgău, este incredibil. Nu se poate aşa ceva, nu ai ce căuta în fotbal, e protejat de Răzvan Burleanu!

Burleanu ştie toate aceste nereguli, dar îi lasă în pace. Fiecare cu felia lui. Altfel nu îmi explic. Asta e varianta mea”, a povestit Marius Iurea, pentru sursa citată.

Parcursul lui Lukas Iurea

În acel sezon, Lukas Iurea se transfera de la Hertha Berlin la Energie Cottbus. În ultimii cinci ani, a făcut pasul către seniori, dar la formaţii obscure din Germania, precum Ludwigsfeld, Brandenburg, RSV Eintracht sau actuala echipă, Altludersdorf.

Afla mai multe despre: iureageolgauburleanufrf 

viewscnt
Articole similare