Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Germania, fără milă în faţa Scoţiei! Record absolut stabilit de ”Panzere” la meciul de deschidere

Germania, fără milă în faţa Scoţiei! Record absolut stabilit de ”Panzere” la meciul de deschidere

EURO

Comentarii

Echipa naţională a Germaniei a învins vineri seara, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal 2024.

Debut de vis pentru Germania la EURO! Ce record a stabilit ”Mannschaftul” lui Nagelsmann

După o scurtă ceremonie de deschidere, care a durat un sfert de oră, Germania a dominat partida de la Munchen şi s-a impus cu 5-1 fără să forţeze. Scorul a fost deschis devreme, în minutul 10, de Florian Wirtz, care a înscris plasat şi a devenit cel mai tânăr marcator al germanilor la un turneu final european, având 21 de ani şi 42 de zile.

În minutul 19 scorul a fost majorat de Jamal Musiala, un alt jucător de 21 de ani. Gazdele au cerut penalti la faultul lui Christie asupra lui Musiala, dar după consulatea VAR, arbitrul Turpin nu a acordat nimic. Nu a mai fost cazul în minutul 42, când Porteous l-a faultat pe Gundogan şi a primit cartonaş roşu, iar arbitrul a acordat penalti. A transformat Kai Havertz, care a stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru Germania.

După reluare, Niclas Fullkrug a înscris pentru 4-0 în minutul 68, atacantul german ajungând la 12 goluri în 17 meciuri disputate pentru naţionala ţării sale. În minutul 74 pe teren a intrat şi Thmoas Muller, aflat la meciul cu numărul 130 pentru Germania.

Muller a pasat pentru golul anulat în minutul 76 aceluiaşi Fullkrug, din cauza unei poziţii de ofsaid, iar Antonio Rudiger a deviat în propria poartă un şut al nou intratului McKenna (min. 87). Însă Emre Can, convocat în urmă cu doar trei zile, a înscris ultimul gol al gazdelor, în minutul 90+3 şi Germania s-a impus cu 5-1 în meciul de deschidere al Euro 2024.

Victoria Germaniei reprezintă cel mai categoric succes al unei echipe într-un meci de debut la un turneu final de Camionat European. Precedentul record era deţinut de Italia, în 2021, când ”Squadra Azurra” a spulberat-o pe Turcia pe Stadio Olimpico, scor 5-1.

În următorul meci, Germania va juca împotriva Ungariei, pe 19 iunie, la Stuttgart. Din grupă mai face parte Elveţia.

 

Afla mai multe despre: germnaniascoţia 

viewscnt
Articole similare