Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gheară şi Neţoiu, ”intervenţie” la pauza unui meci din Liga 1: ”15.000 de dolari dacă întoarceţi scorul”

Gheară şi Neţoiu, ”intervenţie” la pauza unui meci din Liga 1: ”15.000 de dolari dacă întoarceţi scorul”

Fotbal

Comentarii

Uneori, motivaţia financiară nu este suficientă pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Fostul mijlocaş român Adrian Pitu (48 de ani), trecut pe la Dinamo, Universitatea Craiova sau FCSB (fosta Steaua), a povestit un episod din cariera sa, unde ar fi putut obţine o sumă uriaşă de bani, în doar 45 de minute, dacă evoluţia din teren ar fi fost una impecabilă.

Adrian Pitu a ratat 15.000 de dolari, după un meci FC Argeş - Universitatea Craiova

Mai exact, în etapa a 11-a din sezonul 2000/2001, FC Argeş primea vizita celor de la Universitatea Craiova, la care evolua şi mijlocaşul originar din Constanţa, Adrian Pitu.

În prezenţa a 7.000 de spectatori, la pauză, FC Argeş avea deja 3-0 pe tabelă, după golurile marcate de Adrian Neaga, Paul Codrea şi Bogdan Mara.

Cu toate acestea, oamenii cu bani ai oltenilor, de atunci, Nicu Gheară şi Gigi Neţoiu, au încercat o modalitate prin care să-i motiveze pe Adrian Pitu, Florin Şoavă, Claudiu Niculescu, Cosmin Bărcăuan şi colegii săi: 15.000 de dolari, pentru a întoarce rezultatul.

Din păcate pentru jucători, banii au rămas în buzunarele afaceriştilor, însă fotbaliştii nu au uitat niciodată oportunitatea pe care au avut-o în acel duel: 45 de minute de aur, pentru 15.000 de dolari.

Am jucat FC Argeş - Universitatea Craiova. Şi era Nicu Gheară şi cu Gigi Neţoiu. Era la pauză 3-0 pentru Piteşti. Au venit la pauză şi au zis: 15.000 de dolari pentru fiecare, dacă întoarceţi scorul.

Puteau să dea şi un milion. N-am putut! Asta e. Am jucat cu Steaua, 8.000 de mărci. Erau două Golf-uri. Când ai intrat pe teren, crezi că te gândeşti la bani, la Golf-uri? Niciodată.

Când ai intrat pe teren s-a închis totul. Joci pentru tine, în primul rând. Prima dată joci pentru tine, apoi pentru familie, colegi, antrenori şi spectatori. Nu că joci pentru bani. Acum s-a schimbat totul”, a povestit Adrian Pitu, în podcastul ”Vreau să ştiu”, moderat de către jurnalistul Cătălin Oprişan, pe Youtube.

  • La finalul sezonului 2000/2001, FC Argeş a terminat pe locul 5, în timp ce Universitatea Craiova s-a clasat pe locul 8.
  • Steaua a câştigat campionatul în acel sezon, peste Dinamo, FC Braşov şi Rapid Bucureşti.

Afla mai multe despre: nicu ghearaadrian pitugigi netoiu 

viewscnt
Articole similare