adplus-dvertising
You are here:

Gheorghe Berceanu a încetat din viaţă. Fostul campion olimpic şi mondial a suferit un infarct

Gheorghe Berceanu a încetat din viaţă. Fostul campion olimpic şi mondial a suferit un infarct

Sporturi

Comentarii

Gheorghe Berceanu, fost campion olimpic şi mondial la lupte, a încetat din viaţă, marţi, informează Federaţia Română de Lupte.

“Federaţia Română de Lupte îşi exprimă regretul faţă de pierderea uriaşă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor româneşti. Sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor!”, a notat forul pe Facebook.

Gheorghe Berceanu, născut în 1949, a început să practice luptele greco-romane la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu, după care s-a transferat la clubul Steaua Bucuresti unde a fost legitimat până la retragerea din activitatea sportivă.

În limitele categoriei 48 kg a cucerit opt titluri naţionale. A participat la două ediţii ale JO, în 1972, la Munchen, unde a cucerit titlul olimpic, şi în 1976, la Montreal, unde a obţinut medalia de argint.

A fost triplu campion european, in 1970, 1972 si 1973 si dublu campion mondial, in 1969 si 1970.

După retragerea din activitatea competiţională a devenit antrenor la secţia de lupte greco-romane a clubului Steaua Bucureşti.

A primit titlul de Spotiv Emerit, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national „Pentru Merit” în grad de cavaler.

La începutul lunii septembrie, cu ocazia Campionatului Mondial de Lupte Seniori de la Belgrad, Gheorghe Berceanu urma să fie inclus in Hall of Fame-ul Federatiei Internaţionale de Lupte.

viewscnt
Articole similare