You are here:

Ghinion teribil pentru un om de bază din naţionala României. A semnat cu Lyon, dar şi-a rupt piciorul şi a ratat transferul: "Mi-au băgat tije în picior"

Ghinion teribil pentru un om de bază din naţionala României. A semnat cu Lyon, dar şi-a rupt piciorul şi a ratat transferul: "Mi-au băgat tije în picior"
Comentarii

"Hall of Fame-ul Superligii" a revenit cu un nou invitat special. Emil Săndoi a fost prezentat în studio alături de Andrei Dumitru şi Basarab Panduru, iar fostul mare fundaş a vorbit despre cea mai importantă ofertă primită în cariera de fotbalist.

Prezent cu naţionala României la Campionatul Mondial din 1990, Emil Săndoi a devenit, ulterior, titular de bază în defensiva primei reprezentative. Deşi era aproape de o nouă participare la un Mondial, fostul fundaş central a avut un ghinion teribil şi a ratat prezenţa la turneul final din 1994, unde România a ajuns până în sferturile de finală.

În finala Cupei României din 1993, câştigată de Universitatea Craiova în faţa Daciei Unirea Brăila, Emil Săndoi a suferit o fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, a fost indisponibil aproape un an, a ratat prezenţa la Mondialul american şi a pierdut şi cel mai important transfer al carierei sale.

A ratat transferul la Lyon

"M-am operat, aveam nişte tije băgate prin picior, a fost o perioadă dificilă pentru mine. Am stat aproape un an de zile, nu era tehnica de acum. În zilele noastre, la o fractură de tibie şi peroneu poţi să joci în 4-5 luni de zile, iar eu am stat aproape un an de zile.

Aveam şi un precontract semnat. Semnasem, cluburile se înţeleseseră, eu mă înţelesesem cu clubul respectiv, au şi vrut atunci să mă ducă să mă opereze în Franţa. Însă era deja prea târziu. Era vorba despre Olympique Lyon.

E cea mai importantă ofertă din cariera mea. Am mai avut oferte din Belgia, Cipru, dar niciuna nu a fost ca Lyon. Chiar eram hotărât să plec, pentru că am mai avut şi alte oportunităţi în trecut de a pleca, dar înainte de '89 mă gândeam că voi juca doar la Universitatea Craiova toată cariera.

De asta am şi refuzat oferte de la Steaua, de la Dinamo, acum poate am momente în care îmi pare rău, dar asta a fost. La Lyon chiar eram hotărât să plec" , a spus Emil Săndoi la Orange Sport.

Afla mai multe despre: lyon 

viewscnt
Articole similare