Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi l-a transferat direct de la FC Barcelona şi îşi pune mari speranţe în el: ”Rar găseşti ca el”

Gică Hagi l-a transferat direct de la FC Barcelona şi îşi pune mari speranţe în el: ”Rar găseşti ca el”galerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Un jucător pe care Farul l-a transferat direct de la academia lui FC Barcelona este unul dintre marile pariuri ale lui Gică Hagi.

Gică Hagi este pe cale să lanseze încă un jucător important la Farul. În meciul cu Sepsi, ”Regele” a introdus un jucător cu o poveste interesantă, pe care Farul l-a transferat direct de la FC Barcelona.

A fost al 51-lea jucător lansat de Gică Hagi în Liga 1, o cifră impresionantă. Antrenorul şi patronul Farului pariază pe talentul tânărului jucător.

Gică Hagi l-a transferat direct de la FC Barcelona şi îşi pune mari speranţe în el: ”O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine”

În minutul 80 al meciului cu Sepsi, câştigat de Farul cu 1-0, Gică Hagi a surprins din nou. Antrenorul în vârstă de 56 de ani l-a trimis pe teren pe Enes Sali, un jucător de numai 15 ani.

El l-a înlocuit pe Alexi Pitu, un alt tânăr talentat lansat de Gică Hagi, care deja începe să devină o certitudine. La finalul meciului, Gică Hagi a ţinut să anunţe că Enes Sali este un jucător pe care o să ajungem să-l cunoaştem tot mai bine:

”O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase de el. Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el”, a spus Gică Hagi.

Interesant este că Gică Hagi l-a transferat pe Enes Sali l-a transferat direct de la celebra academie a lui FC Barcelona, La Masia. S-a întâmplat în vara lui 2018, după o discuţie pe care Gică Hagi a avut-o cu tatăl copilului.

Cine este Enes Sali, jucătorul de 15 ani pe care l-a debutat Gică Hagi

În vârstă de 15 ani, 5 luni şi 18 zile, Enes Sali este pe locul 8 în topul celor mai tineri jucători care au debutat în istoria Ligii 1. Lider în acest clasament este legendarul Nicolae Dobrin, care a debutat la doar 14 ani, 10 luni şi 5 zile.

Mijlocaş ofensiv, Enes Sali s-a născut în Toronto. Părinţii lui sunt români, de etnie turcă şi au emigrat în Canada în urmă cu mulţi ani. Enes Sali a început fotbalul în ţara în care s-a născut, la Woodbridge Strikers şi a impresionat încă de când era doar un copil.

La doar 11 ani, la un turneu de juniori, Enes Sali a fost remarcat de scouterii lui FC Barcelona şi talentatul mijlocaş ofensiv a ajuns astfel în celebra academie La Masia. Însă, după numai un an, a fost transferat de Gică Hagi.

”Regele” a profitat de o situaţie delicată a celor de la FC Barcelona, cărora FIFA le-a interzis să mai legitimeze jucători sub 18 ani, din cauza unor nereguli ale catalanilor în transferurile de copii.

Drept urmare, FC Barcelona a fost nevoită să renunţe la mai mulţi juniori pe care îi legitimase şi printre ei a fost şi Enes Sali. Tânărul jucător a acceptat astfel să-şi continue cariera la Farul, după o discuţie pe care Gică Hagi a avut o discuţie cu tatăl său.

De altfel, Gică Hagi, cunoscut pentru abilitatea de a recunoaşte talentul unui jucător, a fost extrem de impresionat de calităţile pe care copilului de doar 12 ani.ţ

Odată cu transferul la Viitorul, familia lui Enes Sali a revenit în România, pentru a fi alături de tânărul jucător.

Anul trecut, Enes Sali a jucat mai mult pentru echipa secundă a clubului, care este înscrisă în Liga 3. Talentul arătat i-a adus şi convocarea la naţionala U16 a României şi, începând cu acest sezon, poate spera la tot mai multe minute în Liga 1.

Enes Sali impresionează prin tehnică şi anul trecut a reuşit două goluri după ce a luat mingea de la mijlocul terenului şi a driblat tot până în poartă. Unul dintre aceste goluri a fost marcat pentru România U16, celălalt a fost înscris în Liga Elitelor U17.

Afla mai multe despre: enes sali 

viewscnt
Articole similare