You are here:

Gică Hagi ar putea pleca de la Farul! O echipă cu patru Ligi ale Campionilor în palmares îl are în vizor

Gică Hagi ar putea pleca de la Farul! O echipă cu patru Ligi ale Campionilor în palmares îl are în vizor

Fotbal

Comentarii

Gică Hagi (58 de ani) a cucerit cu Farul al doilea său titlu din cariera de antrenor şi este gata să facă pasul către Vestul Europei, la o formaţie cu pretenţii reale la câştigarea trofeelor continentale.

Ajax Amsterdam a anunţat că nu-l va numi antrenor principal pe John Heitinga, cel care a asigurat interimatul ehcipei după plecarea Alfred Schreuder.

Gică Hagi, pe lista lui Ajax Amsterdam

Noul director sportiv al celor de la Ajax, Sven Mislintat, i-a mulţumit public lui John Heitinga pentru perioada în care s-a îngrijit de echipă, însă priorităţile sunt altele.

În această după-amiază (n.r. - joi) l-am anunţat pe John. La nivel personal, a fost o decizie grea şi nu mi-a fost uşor să o spun.

A învăţat multe în ultimele luni, ne dori să jucăm un rol în dezvoltarea sa ulterioară şi să-l păstrăm în club.

Dar am ajuns la concluzia că Ajax are nevoie de un antrenor cu mai multă experienţă. Acest lucru este foarte important pentru faza actuală a echipei, pentru că ne dorim să jucăm mai bine decât anul trecut”,  afirmat Mislintat, pentru ajax.nl.

Presa internaţională anunţă că Ajax Amsterdam şi-a întocmit, deja, o listă cu posibilii antrenori, iar de pe această listă nu lipseşte Gheorghe Hagi, proaspăt campion cu Farul Constanţa.

Favorit, în acest moment, pare a fi tehnicianul norvegian Kjetil Knutsen, campion al Norvegiei cu Bodo Glimt. Sven Mislintat a recunoscut că a stat de vorbă cu agentul acestuia, despre diverse subiecte, însă nu a dorit să ofere alte detalii.

Iată şi ceilalţi antrenori despre care s-a vorbit că sunt în atenţia celor de la Ajax Amsterdam, în afara lui Kjetil Knutsen: Gheorghe Hagi (Farul), Thomas Letsch (Bochum), Graham Potter (fără echipă), Peter Bosz (fără echipă), Julian Nagelsmann (fără echipă) şi Kasper Hjulmand (selecţionerul Danemarcei).

Bas Kuipers a făcut lobby pentru Gică Hagi, la Ajax

Fost jucător la Viitorul în perioada ianuarie - august 2019, Bas Kuipers, l-a spus olandezilor că, dacă ar fi după el, l-ar instala pe Gică Hagi la cârma lui Ajax imediat, deoarece este un tehnician care se potriveşte perfect filozofiei clubului din Amsterdam.

Hagi este o legendă, e fantastic. Am avut o colaborare specială, atât din punct de vedere negativ, cât şi pozitiv. Dar mă uit înapoi cu mult drag la acea perioadă.

Fiecare antrenament era de parcă urma să jucam o finală de Liga Campionilor. A fost intens, fără precedent! Toată lumea îl asculta. Dacă aş fi Ajax, l-aş lua pe el. E un antrenor foarte bun.

Este şi «Cruijffiaan», Cruijff este marele lui idol. Are o concepţie foarte frumoasă despre joc”, a declarat Bas Kuipers, la podcastul ”Fresia & Milan Parkeren de Bus”.

Afla mai multe despre: gica hagiajax 

viewscnt
Articole similare