Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi putea ajunge în Premier League. Marele Johan Cruyff l-a întors din drum

Gică Hagi putea ajunge în Premier League. Marele Johan Cruyff l-a întors din drum
Comentarii

Gică Hagi a făcut carieră nu doar la echipa naţională sau în Divizia A, ci şi la echipe din străinătate.

Supranumit "Regele" fotbalului românesc, Hagi a luat calea străinătăţii în vara anului 1990, atunci când a semnat cu Real Madrid. 

După doi ani petrecuţi pe Santiago Bernabeu, fostul decar al echipei naţionale a avut o experienţă şi în Italia, la Brescia.

Despărţirea de ”Brescia Romena”, antrenată la acea vreme de Mircea Lucescu, s-a produs în 1994, după Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii. Acesta a ales să semneze cu Barcelona, marea rivală a celor de la Real Madrid.

Totuşi, într-un interviu dat în luna aprilie a anului trecut, Hagi a povestit că a avut o ofertă de a ajunge în Premier League. Propunerea englezilor de la Tottenham era mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar, dar fostul mijlocaş ofensiv a dorit să lucreze neapărat cu Johan Cruyff, antrenorul Barcelonei de la acea vreme şi, totodată, o figură emblematică pentru clubul catalan şi pentru întreaga istorie a fotbalului mondial.

În cele din urmă, Hagi a ajuns la Barcelona, iar în sezonul 1995-1996 a fost coleg şi Gică Popescu, cu care peste ani a devenit cumnat.

În 1996, Gică Hagi a plecat spre Galatasaray, acolo unde a jucat până în 2001, atunci când s-a retras definitiv din activitate.

Gică Hagi, aproape de Tottenham, dar a vrut să fie antrenat de Johan Cruyff

"În timpul Mondialului din 1994, m-a sunat Johan Cruyff. Idolul meu. Dacă în 1990 Ramón Mendoza a venit după mine, a doua oară a fost chiar Johan. Aveam şi alte oferte, Tottenham îmi oferea mai mulţi bani, am fost aproape de a merge în Anglia, dar când m-a căutat Cruyff n-am ezitat nicio clipă.

Voiam să-mi întâlnesc idolul, să vorbesc cu el, să lucrez cu el. Şi s-a împlinit. De la Cruyff am învăţat cel mai mult ca jucător. Real şi Cruyff m-au învăţat ca întotdeauna să vreau să fiu cel mai bun.

Cruyff nu vorbea mult, dar ce spunea te lovea. Modul în care înţelegeam jocul, în care priveam fotbalul, s-a modificat după întâlnirea cu el. Am început să înţeleg mai bine, mai uşor. Gândirea mea s-a transformat. Am descoperit că nimic nu este imposibil şi că poţi deveni cel mai bun dacă îţi pui asta în minte. Personalitatea mea s-a schimbat total”, a delcarat Gică Hagi, într-un interviu pentru spaniolii de la AS.

Afla mai multe despre: gica hagijohan cruyffbarcelonapremier league 

viewscnt
Articole similare