Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a ieşit din zodia norocului: 1.700.000 de euro ”evaporate” pe neaşteptate!

Gigi Becali a ieşit din zodia norocului: 1.700.000 de euro ”evaporate” pe neaşteptate!

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali (65 de ani), pare să nu se mai afle pe traiectoria afacerilor inspirate când vine vorba despre fotbal.

Intenţii sale sunt constructive, bine întemeiate, însă finalitatea înţelegerilor contractuale nu este cea dorită de către omul de afaceri.

Două afaceri la limită, 1.700.000 de euro evaporate

Aşadar, primii bani pe care îi pierde Gigi Becali, şi pe care era sigur că-i va obţine, sunt de la Galatasaray.

FCSB ar fi trebuit să primească 1.000.000 de euro, dacă Galatasaray se va califica în grupele Ligii Campionilor, lucru care s-a şi întâmplat, între timp, în contul lui Olimpiu Moruţan.

Cu toate acestea, turcii sunt foarte siguri că vor câştiga toate procesele intentate de FCSB, deoarece în contract ar fi fost scris clar: clauza este valabilă atâta timp cât Olimpiu Moruţan este legat contractual de Galatasaray.

În schimb, Galatasaray s-a grăbit să-l cedeze pe Olimpiu Moruţan, înaintea obţinerii calificării în Liga Campionilor. Mai precis, mijlocaşul român a fost transferat la Ankaragucu pe 20 august, iar Galatasaray s-a calificat pe 29 august.

Turcii susţin că cererea celor de la FCSB este una absurdă, deoarece Olimpiu Moruţan nu mai aparţinea lui Galatasaray în momentul obţinerii accesului în grupele Ligii Campionilor.

Malcom Edjouma, umplutură la Bari

Cea de-a doua veste proastă vine din Italia, acolo unde FCSB l-a imprumutat pe Malcom Edjouma la Bari, în Serie B.

Italienii au plătit 200.000 de euro şi vor mai trebui să achite alţi 700.000 de euro în vara viitoare, dacă vor dori să activeze clauza de transfer definitiv a mijlocaşului francez.

Cu toate acestea, şansele sunt minime spre zero ca acest lucru să se întâmple. În primul rând, Bari se află undeva la mijlocul clasamentului din Serie B, nefiind luată în calcul pentru promovare în acest sezon.

În al doilea rând, şi cel mai important, Malcom Edjouma nu este deloc considerat un jucător important la Bari: a bifat meciuri în 5 din cele 8 etape, însă în 4 dintre aceste meciuri a fost rezervă.

În total, a adunat 105 minute în 5 meciuri. Din păcate, în ultimele 4 etape, Edjouma a fost rezervă neutilizată în 3 dintre acestea. Semn că antrenorul Michele Mignani nu îl consideră un jucător exponenţial pentru echipă.

Aşadar, şansele ca Bari să mai vireze alţi 700.000 de euro către FCSB, până se termină sezonul, sunt aproape nule.

Gigi Becali nu duce lipsă de finanţe, însă a declarat în nenumărate rânduri că nu mai doreşte să mai aducă bani de acasă, ci doreşte ca societatea pe care o conduce să se autofinanţeze.

Aşadar, altfel ar fi putut aborda campania de transferuri din iarnă, ba chiar din vara viitoare, dacă în conturile clubului ar mai fi intrat 1.700.000 de euro.

Afla mai multe despre: gigi becaligalatasaraymorutanedjouma 

viewscnt
Articole similare