You are here:

"Gigi Becali aşa a luat echipa". Marcel Puşcaş rupe tăcerea despre Steaua Bucureşti şi demontează un mit: "Secţia de fotbal putea trăi, de ce să te împrumuţi?" | EXCLUSIV

"Gigi Becali aşa a luat echipa". Marcel Puşcaş rupe tăcerea despre Steaua Bucureşti şi demontează un mit: "Secţia de fotbal putea trăi, de ce să te împrumuţi?" | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

Marcel Puşcaş, fost conducător la Steaua Bucureşti, a oferit o versiune despre privatizarea clubului roş-albastru, datoriile acestuia, dar şi cum s-ar fi putut întreţine, "fără sprijinul lui Gigi Becali şi al nimănui".

Marcel Puşcaş, despre ce s-a întâmplat cu Steaua Bucureşti, în zilele care au schimbat istoria clubului

Marcel Puşcaş a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la SportCast cu Sile. Fost jucător la Steaua şi Rapid, Marcel Puşcaş are o carieră de jucător care a fost afectată de o fractură la tibie. Avea 25 de ani, era împrumutat de Steaua la Rapid, iar un duel cu timişoreanul Marcel Sabou s-a încheiat cu fracturarea tibiei. 

Marcel Puşcaş, cel care spre sfârşitul anilor '90 a participat la privatizarea clubului CSA Steaua Bucureşti, din postura sa de conducător la clubul Armatei, a oferit şi versiunea sa despre evenimentele care au schimbat istoria, în acea perioadă, până la apariţia lui Gigi Becali

"Datoria era de cinci milioane de dolari (n.r. - la Steaua Bucureşti). Când am venit în Ghencea, Jean Pavel era şef de galerie şi galeria striga, deşi Steaua câştigase campionatul, la 3-0, 4-0 în Ghencea: <<Colonei şi generali v-aţi făcut miliardari>>. Striga toată galeria Stelei. L-am întrebat de ce <<Nea Marcele, au făcut aşa, aşa, şi aşa>>. Nu ştiu cine ce a făcut, fără nume, dar erau bani intraţi şi nu erau în club şi clubul era cu datorii. Eu, ca şef de secţie de fotbal, nu aveam contul pe mână şi nici azi nu este, este oala comună a clubului, e acel cont comun. Milioanele acestea intrate se duceau la 25 de discipline sportive, iar fiecare... Nu ştiu unde s-au dus. Trei luni n-am plătit jucătorii. 

Gigi Becali a luat-o pe baza unei datorii, pe care clubul privat FC Steaua, cu conducătorul ei minunat Viorel Păunescu, numit de prietenul lui, Gaţu, ca mare manager, Viorel Păunescu... A trebuit să conducă clubul FC Steaua din 1998 până în 2003 în gard din punct de vedere financiar

"FC Steaua, în 1998, privată, putea să se întreţină singură, fără sprijinul lui Gigi Becali şi al nimănui"

Banii au fost luaţi împrumut de la domnul Gigi Becali. Banii n-au mai fost înapoiaţi în 2002, 2003, când domnul Gigi Becali îşi cerea împrumuturile înapoi, pe bună dreptate. <<N-am să-ţi dau banii, ia de aici FC Steaua>>. 

Deşi în 1998, vara, după ce am plecat eu, s-au vândut Denis Şerban pentru două milioane şi jumătate de dolari, Cătălin Munteanu cu încă două milioane şi jumătate. Cinci milioane, iar bugetul necesar pe un an al clubului de fotbal Steaua Bucureşti era de trei milioane de dolari. S-au făcut cinci. S-a vândut Roşu anul următor, tot în Spania, pe vreun milion şi ceva. S-a vândut Sabin Ilie cu un milion şi jumătate de dolari la turci. 

Deja sunt opt milioane, banii pe trei ani şi tot nu erau bani, trebuia să te împrumuţi de la Becali. Nu mai înţeleg nimic. De data asta, domnul Păunescu a avut contul clubului şi prin angajaţii dânsului semna pentru club, vira, avea controlul exerciţiului financiar al clubului, oala comună. Eu nu l-am avut. 

Secţia de fotbal putea trăi foarte bine din sponsori, ticketing, televiziuni şi din vânzări de jucători.

FC Steaua, în 1998, privată, putea să se întreţină singură, fără sprijinul lui Gigi Becali şi al nimănui", a declarat Marcel Puşcaş la SportCast cu Sile, de pe canalul de YouTube al Orange Sport

Ce a decis Curtea de Apel în disputa FCSB - Steaua

Curtea de Apel a dat verdictul procesului dintre CSA Steaua Bucureşti FCSB, privind palmaresul, după ce Înalta Curte de Casţie şi Justiţie a decis rejudcarea, pe baza unei erori de procedură.

CSA Steaua Bucureşti a rămas cu perioada 1947 - 1998, însă a rămas în aer cu perioada 1998 - 2003, pe care a cerut-o. Acea perioadă nu poate fi pretinsă nici de "militari", nici de FCSB. 

De asemenea, instanţa a decis că FCSB nu poate pretinde identitatea clubului de tradiţie, pentru perioada 2003-2017. 

Marcel Puşcaş a reuşit să cucerească Campionatul şi Cupa României cu Steaua în 1985. După Revoluţie, Marcel Puşcaş s-a aflat în diferite ipostaze. A fost om de afaceri, a devenit antrenor şi conducător la Rapid şi la Steaua, la FRF a fost membru în Comisia Tehnică şi l-a susinut pe Răzvan Burleanu în cursa pentru preşedinţia FRF, a colaborat cu Adrian Mititelu la FCU Craiova. 

 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali steaua fcsbsteaua bucuresti fcsb 

viewscnt
Articole similare