Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gimnastul rus care s-a afişat pe podium lângă un sportiv ucrainean cu un simbol utilizat de Rusia în războiul din Ucraina ripostează: ”Nu este permis”

Gimnastul rus care s-a afişat pe podium lângă un sportiv ucrainean cu un simbol utilizat de Rusia în războiul din Ucraina ripostează: ”Nu este permis”galerie foto

Gimnastică

Comentarii

Ivan Kuliak a ripostat după ce a fost criticat pentru decizia sa de a se afişa cu un Z pe piept la premierea de la Cupa Mondială din Qatar.

Gimnastul rus Ivan Kuliak este cercetat disciplinar de Federaţia Internaţională de Gimnastică, după ce a purtat pe tricou un simbol folosit de Rusia în războiul din Ucraina, în timp ce a urcat pe podium lângă un rival ucrainean, la Cupa Mondială din Qatar.

El se apără spunând că doar a vrut să arate de unde este şi susţine că gimnaştii ucraineni l-au provocat, informează lequipe.fr.

Ivan Kuliak ripostează după ce s-a afişat pe podium lângă un sportiv ucrainean cu un simbol utilizat de Rusia în războiul din Ucraina

Ni s-a spus să ne acoperim steagul, ceea ce am făcut. Deja interziseseră tot ce era posibil. Am vrut doar să arăt de unde sunt, atâta tot.

Nu mi-a fost niciodată frică de consecinţe şi nu vreau să fac rău nimănui. Acest semn Z înseamnă 'pentru victorie' (n.r. za pobiedy), 'pentru pace'.

Sportivii ucraineni s-au purtat urât cu noi... trebuia să vedeţi ca să credeţi", a scris el pe Telegram.

"Gimnaştii ucraineni au început toată această mişcare politică. Tocmai ca răspuns la acest comportament am apărut cu această insignă pe piept. Au fost înfăşuraţi în steagul lor, strigând 'Glorie Ucrainei' pe podium.

Conform regulamentului competiţiei, nu este permis, dar nimeni nu le-a spus nimic. De asemenea, au cerut să fim excluşi, deşi nu am spus şi nu am făcut nimic nimănui", a precizat sportivul.

Provocarea tânărului, care de atunci a primit sprijinul lui Vassili Titov, preşedintele Federaţiei Ruse, a avut cu atât mai mult ecou cu cât a câştigat medalia de bronz în finala la paralele, în timp ce victoria i-a revenit ucraineanului Ilia Kovtun.Kazahul Milad Karimi, logodit cu gimnasta ucraineană Diana Varinska şi care s-a antrenat mulţi ani la Kiev, a câştigat argintul.

Cu o zi înainte, ucraineanca Daniela Batrona refuzase să împartă podiumul la paralele, unde a terminat pe locul 3, după rusoaicele Viktoria Listounova şi Maria Minaeva. Ea şi-a primit medalia separat, înfăşurată în drapelul galben şi albastru.

Afla mai multe despre: ivan kuliak 

viewscnt
Articole similare