Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hochei pe gheaţă | La doar 21 de ani, un jucător rus care evolua în Canada a murit din cauza unui cancer la creier

Hochei pe gheaţă | La doar 21 de ani, un jucător rus care evolua în Canada a murit din cauza unui cancer la creier

Hochei pe gheață

Comentarii

Atacantul rus Rodion Amirov, un jucător de perspectivă de la Toronto Maple Leafs, a murit de cancer la creier la un an şi jumătate după ce a fost diagnosticat, a anunţat luni agentul său.

"De îndată ce a aflat vestea, a refuzat să vadă partea negativă şi a fost hotărât să se bucure de fiecare zi cu aceeaşi atitudine pozitivă de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale de hocheist", a explicat Dan Milstein, într-un comunicat.

Jucătorul de 21 de ani nu a evoluat în sezonul 2022-2023 din cauza tratamentelor de chimioterapie. Rodion Amirov a fost selecţionat pe locul 15 de Toronto la draftul din 2020. El a semnat apoi un contract pe trei ani cu Maple Leafs şi s-a alăturat echipei afiliate a clubului, Toronto Marlies, pentru sezonul 2020-2021.

Preşedintele Brendan Shanahan, într-o declaraţie scrisă împărtăşită pe Twitter, redenumit X, a vorbit despre o "pierdere tragică". Şeful echipei sportive a adăugat că este "incredibil de trist să vadă că un tânăr cu atât de mult potenţial ne părăseşte atât de devreme".

Afla mai multe despre: rodion amirovcanadahocheialtele 

viewscnt
Articole similare