Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ibrahimovic, prima reacţie amplă după anunţul retragerii. Cum a răspuns când a fost întrebat de meseria de antrenor: "Nu voi părăsi lumea fotbalului"

Ibrahimovic, prima reacţie amplă după anunţul retragerii. Cum a răspuns când a fost întrebat de meseria de antrenor: "Nu voi părăsi lumea fotbalului"

AC Milan

Comentarii

Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat retragerea, duminică seara, apoi a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre planurile sale de viitor.

"Am avut o carieră lungă de care sunt mândru, a fost ultima mea zi ca fotbalist profesionist. Vreau să mulţumesc atât clubului AC Milan, dar şi tuturor cluburilor unde am evoluat. De acum începe un nou capitol. Când m-am trezit (duminică dimineaţa) ploua, mi-am spus că până şi Dumnezeu este trist. Nici măcar familia mea nu era la curent cu decizia, am vrut ca atunci când o anunţ să fie pentru toţi în acelaşi timp.

Fotbalul m-a făcut să devin bărbat, mi-a făcut cunoştinţă cu oameni pe care nu i-aş fi putut întâlni niciodată, am călătorit în toată lumea datorită fotbalului. De acum, adrenalina va fi alta, nu voi mai avea un program strict, de obicei aşteptam mereu să iau masa cu echipa. Îmi va fi dor de aceste lucruri, de vestiar, dar sunt pregătit să accept situaţia. Am cugetat mult în ultimele zece zile şi am decis. Fotbaliştii îşi doresc să-şi încheie cariera pe teren, la mine nu s-a putut din cauza accidentărilor, asta e", a spus Ibrahimovic.

Întrebat dacă doreşte să devină antrenor sau manager al vreunui club, suedezul a răspuns: "Deocamdată, vreau să îmi fac timp să mă bucur de ceea ce am realizat în toţi aceşti ani, să savurez. Nu trebuie să decid prea repede, sunt prea multe emoţii acum. Voi reflecta după această vară. Antrenor sau manager este o mare responsabilitate. Ca antrenor ai mai puţină libertate decât un jucător de a face ceea ce vrei. Dar nu cred că voi părăsi lumea fotbalului".

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic (41 ani) şi-a anunţat încheierea carierei de jucător, duminică seara, la finalul meciului echipei sale, AC Milan, cu Verona, din ultima etapă a Serie A.

Ibrahimovic anunţase, cu câteva zile în urmă, că pleacă de la AC Milan la finalul actualului sezon, când îi şi expira contractul.

Fotbalistul scandinav, în vârstă de 41 de ani, a revenit la AC Milan în 2019 şi a ajutat gruparea "rossonera" să devină campioană a Italiei în sezonul trecut.

Ibrahimovic a disputat însă doar patru meciuri în actuala ediţie din Serie A, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat, petrecând în total 144 de minute pe teren.

Cu toate acestea, el a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria Serie A, după ce a marcat singurul său gol din acest sezon, transformând un penalty în meciul pierdut în faţa formaţiei Udinese (1-3), în luna martie.

Zlatan Ibrahimovic a cucerit un prim titlu de campion al Italiei cu AC Milan în 2011. El a mai evoluat în carieră la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi Manchester United, precum şi în liga nord-americană, la Los Angeles Galaxy.

La naţionala Suediei, Ibrahimovic a avut 121 de selecţii, marcând 62 de goluri. Atacantul suedez s-a retras de la prima reprezentativă a ţării sale la după EURO 2016, dar a revenit cinci ani mai târziu, deşi accidentările l-au împiedicat să participe la EURO 2020 şi la primele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Cel mai bun marcator din toate timpurile al naţionalei suedeze a participat la etapa finală a calificărilor, însă Suedia a fost eliminată în play-off de Polonia.

Afla mai multe despre: ibrahimoviczlatanac milan 

viewscnt
Articole similare