Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Igor Surkis a părăsit Ucraina imediat după izbucnirea războiului. Cu ce avere a trecut graniţa şeful lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev

Igor Surkis a părăsit Ucraina imediat după izbucnirea războiului. Cu ce avere a trecut graniţa şeful lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev
Comentarii

Igor Surkis, preşedintele lui Dinamo Kiev, a părăsit Ucraina, cu o sumă uriaşă în posesie, la doar două zile de la izbucnirea războiului.

Igor Surkis a părăsit Ucraina imediat după izbucnirea războiului. Cu ce avere a trecut graniţa şeful lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev

Acuzat de suporteri că nu ia atitudine în faţa războiului, Igor Surkis a transmis, în urmă cu o săptămână, că ”faptele sunt mai importante decât cuvintele”. Dar se pare că în acel moment, omul de afaceri părăsise deja teritoriul Ucrainei.

Igor Surkis (63 de ani) a plecat din Ucraina încă de pe data de 26 februarie, la două zile după ce ţara a fost invadată de Rusia. Numărul unu de la Dinamo Kiev a luat calea Ungariei. Acesta a trecut graniţa la Vylok, susţine sport.ua.

Preşedintele campioanei Ucrainei, unde antrenor este Mircea Lucescu, nu era singur. Acesta era însoţit de fratele Hryhoriy Surkis (72 de ani), deputat în parlamentul ucrainean şi fost vicepreşedinte UEFA, şi familia acestuia.

Igor Surkis a părăsit ţara la volanul unei maşini de lux, un Maybach S650 blindat, estimat la 700.000 de dolari, în timp ce fratele mai mare conducea un Mercedes ML-500 în valoare de 100.000 de dolari, conform unui document înregistrat la graniţă de publicaţia Ukrainska Pravda.

Deşi la ieşirea din ţară nu au declarat că ar avea bani, la punctul de trecere în Ungaria, a ieşit la iveală faptul că aceştia deţineau o sumă de 17,6 milioane de dolari cash, conform sursei menţionate anterior.

Printre pasagerii care se aflau în autoturismul lui Hryhoriy Surkis erau şi doi nepoţi, Oleksiy Borysov (28 de ani) şi Mykola Kuleshov (20 de ani). Legea marţială, instaurată în Ucraina, nu permite ieşirea din ţară a bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

Igor Surkis: ”Sunt dispus să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult”

”În ceea ce priveşte poziţia mea personală, sunt dispus să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult. Dar dacă e nevoie să vorbim despre asta, atunci nu e nicio problemă: vecinul nostru, Federaţia Rusă, a efectuat o agresiune militară nerezonabilă, cruntă şi cinică împotriva Ucrainei. Cea mai brutală distrugere a civililor, infrastructurii şi militarilor noştri continuă.

Cred în victoria Ucrainei, cred că totul se va termina în curând în folosul ţării noastre, va veni pacea şi liniştea. Infrastructura poate fi reconstruită, dar vieţile omeneşti nu pot fi returnate. Aşa că am ajutat şi îi vom ajuta pe toţi cei care putem pentru a ne asigura că răniţii şi copiii primesc tot ajutorul necesar.

Important este că familiile jucătorilor sunt în siguranţă. Am făcut tot posibilul ca familiile şi cei dragi fotbaliştilor dinamovişti să primească ajutor şi siguranţă. Şi jucătorii echipei sunt în siguranţă, dar una relativă. Din păcate, din cauza acţiunilor militarilor ruşi, nu există loc sigur în ţara noastră sută la sută”, declara Igor Surkis, în urmă cu o săptămână.

Afla mai multe despre: igor surkisucraina 

viewscnt
Articole similare