Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Abramovich evită Rusia şi cumpără un alt club dintr-un campionat puternic! Apare o nouă forţă după ce a transformat-o pe Chelsea

Abramovich evită Rusia şi cumpără un alt club dintr-un campionat puternic! Apare o nouă forţă după ce a transformat-o pe Chelsea
Comentarii

Rusul Roman Abramovich, afectat de sancţiuni pentru legăturile sale cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se reorientează. Supus presiunilor, afaceristul a fost nevoit să renunţe la Chelsea, iar acum pare că şi-a ales următorul club, dintr-un campionat puternic.

Clubul spre care s-a orientat Roman Abramovich

Din 2003, clubul Chelsea a fost deţinut de miliardarul rus Roman Abramovich, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei. 

Cu afaceristul rus în conducere, clubul a avut cea mai bună perioadă din istorie, cu patru titluri în Premier League şi două Ligi ale Campionilor, printre altele. 

Totuşi, vremea în care oligarhul nu rata niciun meci al londonezilor a apus. El n-a putut intra în Marea Britanie între 2018-2021, iar izbucnirea războiului din Ucraina l-a forţat să cedeze echipa, din cauza sancţiunilor. De altfel, Cheslea este afectată din plin de asocierea cu fostul membru al partidului lui Vladimir Putin. 

În ultimele ore, presa din Turcia, care citează The Telegraph,  a avansat un scenariu surprinzător. Miliardarul rus ar urma să cumpere un club din Super Lig, care trece printr-o perioadă grea, din punct de vedere sportiv. 

Haber365.com.tr anunţă că actualul patron al lui Goztepe, Mehmet Sepil, doreşte să cedeze clubul din Izmir, iar Roman Abramovich este interesat să-l cumpere. 

Afaceristul care a făcut-o mare pe Chelsea a călătorit de mai multe ori în Turcia, în ultima perioadă, după ce Rusia a invadat Ucraina, în principal pentru a-şi feri iahturile de lux, care ar putea fi confiscate, aşa cum au păţit şi alţi afacerişti ruşi. 

Totuşi, acesta nu ar fi singurul motiv al călătoriilor. Roman Abramovich nu vrea să renunţe la investiţiile din fotbal şi vrea să negocieze cumpărarea clubului Goztepe, care se află într-o situaţie grea în clasament. 

  • Goztepe ocupă locul 18, cu 27 de puncte, şi luptă pentru evitarea retrogradării. 

În acest moment, Chelsea este în dificultate, întrucât nu va mai putea tranfera sau vinde niciun jucător, iar cei aflaţi deja sub contract nu vor putea semna alte înţelegeri cu echipa.

Secretul lui Roman Abramovich. Care este legătura sa cu Ucraina şi de ce vrea să doneze toţi banii încasaţi din vânzarea clubului Chelsea

Cum poate Abramovich investi în fotbalul din Turcia

După invadarea Ucrainei, cei mai importanţi afacerişti ruşi au fost afectaţi de sancţiunile impuse de SUA şi Uniunea Europeană. Deşi e membră NATO, Turcia nu s-a aliniat strategiei împotriva Moscovei. 

Chiar dacă Turcia a calificat "inacceptabilă" invazia şi a acceptat purtarea tratativelor de pace pe teritoriul ei, afaceriştii ruşi au reuşit să-şi pună în siguranţă bunurile în regiunile controlate de guvernul de la Ankara.  

Afla mai multe despre: roman abramovichroman abramovich gozteperoman abramovich chelseachelseavladimir putinrusia ucraina 

viewscnt
Articole similare