You are here:

”Îmi insulţi inteligenţa!” Dialog halucinant! L-a lăsat cu mâna întinsă pe Mirel Rădoi, deşi era ”precum copilul lui”: ”Du-te, mă, de aici!” | EXCLUSIV

”Îmi insulţi inteligenţa!” Dialog halucinant! L-a lăsat cu mâna întinsă pe Mirel Rădoi, deşi era ”precum copilul lui”: ”Du-te, mă, de aici!” | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Sorin Cârţu a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la SportCast cu SIle, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă. Fosta gloerie a Universităţii Craiova a vorbit, printre altele, şi despre ruptura dintre el şi Mirel Rădoi, unul dintre jucătorii de care s-a apropiat cel mai mult pe vremea când ”Sorinaccio” era antrenor.

În august 2022, Universitatea Craiova l-a numit în funcţia de antrenor principal al echipei pe Mirel Rădoi, tehnician ce pregătise ultima dată naţionala de seniori a României, pe care a fost aproape să o califice la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Fostul căpitan al FCSB-ului a petrecut doar patru luni pe banca oltenilor şi a plecat cu scandal, chiar după un eşec în faţa rivalei locale, FCU Craiova 1948, în Superliga, deşi parcursul echipei patronate de Mihai Rotaru în campionat nu a fost deloc unul rău.

Sorin Cârţu nu uită şi nu iartă! Legenda Universităţii Craiova s-a simţit trădat de Rădoi: ”Am rămas mut”

Sorin Cârţu ocupa funcţia de preşedinte al Universităţii Craiova pe vremea când Rădoi o pregătea pe Ştiinţa şi, deşi cei doi au avut o relaţie specială în ”era” Extensiv, lucrurile s-au răcit după un conflict cauzat de rezultatele fostului mijlocaş pe banca lui CSU.

”Sorinaccio” a dezvăluit că nu i-a impus niciodată lui Rădoi cum să facă echipa, ci doar i-a recomandat să nu mai înceapă cu Ante Roguljic încă din primul minut, având în vedere că acesta dădea randament doar când intra de pe bancă.

Deşi au trecut aproape doi ani de la momentul în care Rădoi a plecat de la Craiova, Sorin Cârţu nu poate trece peste declaraţiile pe care fostul său elev le-a făcut în spaţiul publc.

”(n.r. Mirel Rădoi) Dzamăgirea mea, dezamăgire mare... (n.r. L-aţi înţeles?) Nu, nu îi dau nicio circumstanţă, nimic. Nu ai voie să faci aşa ceva cu mine, când am stat luni întregi de vorbă. El mi-a fost mai mult decât un jucător, a fost ca un prieten la un moment dat, am ţinut la el ca la un copil.

Era un tip apropiat de tine, sigur, era diferenţa de vorbă. Luni am avut discuţii, iar pe noi ne-a bătut sâmbătă FCU Craiova. Duminică am vrut să vorbesc cu el (n.r. cu Rădoi), a zis că nu se poate că este cu antrenamentele.

Luni l-am chemat să vorbim, pentru că mi-a spus Mihai Rotaru, nu ţineam eu neapărat să vorbesc cu el. Până la urmă, Rotaru mi-a spus să stau de vorbă cu el, pentru că ei doi nu se mai înţelegeau, erau într-o răceală.

Am stat cu el (n.r. cu Rădoi) luni. Nu am stat o secundă de vorbă cu el despre meciul cu FCU, deşi şi pe mine mă durea.

Două ore am stat, nicio problemă între noi, eu lui nu i-am spus niciodată: <<Fă aia>>. O singură dată i-am spus: <<Nu-l mai băga pe Roguljic de la început, că toţi care l-au băgat au pierdut meciurile. Îţi vreau binele! Bagă-l 15, 20 de minute, dar nu-l mai băga de la început că nu îţi va câştiga niciun meci>>”, a spus Sorin Cârţu, la SportCast cu Sile.

Gestul lui Rădoi l-a şocat pe Cârţu: ”Băi, Mirele, îmi insulţi inteligenţa?”

După eliminarea ruşinoasă din Cupă, Mirel Rădoi l-a atacat pe Cârţu în direct, nemulţumit de declaraţiile făcute de preşedintele Universităţii Craiova. 

În opinia lui Cârţu, declaraţiile antrenorului au avut scopul de a muşamaliza parcursul ruşinos din Cupa României, unde CSU a fost învinsă de FC Argeş şi a remizat cu Ocna Mureş, echipă ce activa în Liga 3.

”Am rămas mut când am auzit (n.r. declaraţiile lui Rădoi). Eu zic că ceea ce a făcut a fost pentru a distrage atenţia pentru prosteala pe care a făcut-o în Cupă. Este posibil, mă, să fii pe aceeaşi lungime de undă cu Zlatna (n.r. Ocna Mureş) şi Minaur Baia Mare? Să îţi ia faţa FC Argeş şi Hermannstadt?

A doua zi, la club, stăteam cu uşa deschisă. Am văzut că au venit ăia pe acolo, m-am prins că au venit să rezilieze contractul”, a adăugat Cârţu.

Cârţu nu i-a strâns mâna lui Rădoi: ”Du-te, mă, de aici!”

”Pe urmă vine la mine (n.r. Rădoi) în birou, că vrea să dea mâna cu mine... ”Băi, Mirele. Îmi insulţi inteligenţa. Ce dracu? Vorbeşti ce vorbeşti la televizor, dar vrei să îţi ceri scuze în particular? Du-te, mă, de aici. Tu să spui că nu vrei să exişti pentru mine, şi eu pentru tine.

M-a dezamăgit, pentru că la cât il ştiam de integru şi de orgolios.. Să cauţi şi să îndrepţi atenţia după nişte nereuşite ale tale în felul ăsta.

A fost o gafă mare de tot să pierzi posibilitatea de a câştiga Cupa României în faţa lui Ocna Mureş, Baia Mare şi FC Argeş, care s-a dovedit că a retrogradat. Aiurea!”, a concluzionat fostul atacant.

Ce spunea Mirel Rădoi despre Sorin Cârţu în urmă cu doi ani

„Între mine şi jucători, indiferent de articolele care au apărut, nu s-a întâmplat nimic. Pentru mine, semnalele au fost clare după această partidă, din partea clubului.

Rezultatele nu sunt consecinţa unui joc slab. Dacă ne luăm după nea Sorin (n.r. – Sorin Cârţu, preşedintele Universităţii Craiova), aşa se pare, că sunt consecinţa unui joc slab. Dacă preşedintele clubului face evaluări publice de genul ăsta, nu le face cu mine, atunci o să-i predau ID-ul, să vină el înapoi.

Cred că a înţeles greşit mesajul când am zis că o să-l apreciez toată viaţa pentru momentul în care m-a debutat. De acolo până să ne spună ce să facem noi la antrenamente, în condiţiile în care nu eşti prezent la antrenament, lucrurile astea n-o să le accept şi n-am acceptat de la nimeni”, a spus Mirel Rădoi, în 2022.

Afla mai multe despre: superligauniversitatea craiova 

viewscnt
Articole similare