Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă o echipă cu probleme uriaşe. Are buget foarte mare, dar nu poate plăti o datorie de 250.000 de euro

Încă o echipă cu probleme uriaşe. Are buget foarte mare, dar nu poate plăti o datorie de 250.000 de euro

Fotbal intern

Comentarii

În grupul echipelor cu probleme financiare intră încă un club din România, care are un buget foarte mare, dar care, paradoxal, nu poate plăti o datorie de 250.000 de euro.

Tot mai multe echipe din România se confruntă cu probleme financare. FC Hermannstadt a fost depunctată cu 9 puncte din cauza datoriilor, în timp ce Petrolul se tot luptă să găsească un investitor care să rezolve probemele.

În acest grup de echipe cu probleme a intrat şi Poli Iaşi. Echipa se află pe locul secund în Liga 2, cu şanse mari de a reveni în prima ligă, însă nu-şi poate plăti o datorie de 250.000 de euro.

Paradox în România. Buget uriaş, dar nu sunt bani pentru o datorie de 250.000 de euro

Poli Iaşi îşi propune să ajungă din nou în Liga 1 şi până acum este pe drumul cel bun. Echipa din Copou se află pe locul secund în Liga 2, la două punct în spatele liderului Steaua - care n-are însă drept de promovare.

Poli Iaşi a beneficiat însă şi de un sprijin consistent pentru a-şi impune ca obiectiv revenirea în Liga 1.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, autorităţile locale i-au asigurat lui Poli Iaşi, în 2021, o finanţare de 1,6 milioane de euro.

În 2022, an în care s-a impus ca obiectiv atacarea promovării, autorităţile locale au asigurat şi mai mulţi bani - două milioane de euro. Poli Iaşi are astfel unul dintre cele mai mari bugete din Liga 2.

Sursa citată susţine însă că o datorie de 250.000 de euro ar putea provoca însă multe probleme la Poli Iaşi. Clubul este obligat să facă rost de aceşti bani până la finalul acestui an. Adică în maximum o săptămână.

S-a ajuns în această situaţie deoarece, conform legii, Poli Iaşi nu poate folosi finanţarea primită de la Consiliul Local pentru stingerea datoriilor vechi.

Aceste datorii au tot fost rostogolite de la un an la altul şi ele pot fi achitate doar din banii obţinuţi de club din markteting, sponsorizari, bilete etc, nu din cei primiţi de la autorităţile locale.

Practic, Poli Iaşi n-a reuşit în ultimii doi ani să atragă 250.000 de euro din sponsorizări, marketing, transferuri de jucători şi bilete.

La această datorie de 250.000 de euro se poate adăuga şi împrumutul pe care Cornel Şfaiţer - preşedintele Consiliului Director - l-a acordat clubului şi care este în valoare de 150.000 de euro. Însă, cel mai probabul, Şfaiţer va fi de acord cu amânrarea restituirii împrumutului.

Dar problemele lui Poli Iaşi nu se opresc aici. Tot ziaruldeiasi.ro scrie că echipa din Copou poate pierde finanţarea pe 2023 de la Consiliul Local dacă nu-şi achită acea datorie de 250.000 de euro.

Oficialii lui Poli Iaşi încearcă în aceste zile să contracteze un împrumut de 250.000 de euro, bani ce ar urma să fie restituiţi la finalul sezonului, când se presupune că echipa ar promova şi ar primi astfel o tranşă de 500.000 de euro din drepturile TV.

Afla mai multe despre: poli iasi 

viewscnt
Articole similare