Sunt şanse mari ca în Liga 1 să ajungă una dintre echipele de legendă din România, din sezonul următor. UTA a început în forţă acest an şi s-a distanţat la 10 puncte de locul secund, ocupat de Mioveni, care are însă un meci mai puţin disputat.
Sezonul viitor al Ligii 1 ar putea fi mai interesant. Pe prima scenă are mari şanse să ajungă UTA Arad, una dintre echipele emblematice din Liga 1. Suporterii arădeni ar avea încă un motiv în plus de bucurie. Din sezonul următor, UTA s-ar putea muta pe noul stadion, la care se lucrează de mai aproape şase ani.
Încă o echipă de legendă în Liga 1? UTA este într-o formă excelentă
În acest moment, echipa condusă de Laszlo Balint este principala favorită la promovare. UTA a adunat 47 de puncte în 22 de etape şi are cu 10 mai multe decât Mioveni, care însă are un meci în minus. Arădenii se mândresc cu cel mai bun atac - 46 de goluri marcate şi cu cea mai bună apărare - doar 13 goluri primite.
Anul acesta, UTA a început în forţă. Arădeanii au jucat până acum două meciuri, n-au primit niciun gol, dar au marcat nu mai puţin de 9. (6-0 la Csikszereda şi 3-0 cu Ripensia, pe teren propriu). Dacă va arăta aceeaşi formă şi în următoarea perioadă, doar un ghinion teribil ar putea să o oprească pe UTA în drumul spre Liga 1, acolo unde ultima oară a jucat în sezonul 2007-2008.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
UTA, echipă de legendă. Are de două ori mai multe titluri decât Rapid
UTA a fost înfiinţată pe 18 aprilie 1945 şi ”părintele” său este Francisc von Neuman, patronul de atunci a Întreprinderii Textile Arad. Culorile, dar şi forma fostului stadion au fost împrumutate de la Arsenal, Von Neuman fiind un mare admirator al ”tunarilor”. De-a lungul istoriei sale, UTA a avut perioade cu urcuşuri şi prăbuşiri. Însă este una dintre cele mai titrate echipe din România.
UTA are în palmares şase titluri de campioană a României (1947, 1948, 1950, 1954, 1969 şi 1970). Prin comparaţie, Rapid - una dintre marile echipe din România - a câştigat campionatul de trei ori. De asemenea, UTA a reuşit să-şi pună în vitrină şi două Cupe ale României (1948 şi 1953).
De-a lungul timpului, echipa arădeană a avut mai multe denumiri: ITA Arad (1945-1949), Flamura Roşie (1950-1957), UTA Arad (1958-2014), UTA Bătrâna Doamnă (2014-2017) şi UTA Arad (2017-prezent).
UTA se mută pe noul stadion
Anul 2020 ar putea fi senzaţional pentru suporterii arădeni. Pe lângă o eventuală revenire în Liga 1, UTA are mari şanse să se mute pe noua arenă. Vechiul stadion a fost dărâmat în 2014 şi noua arenă ar fi trebuit să fie gata în 2017, însă abia în august 2020 sunt şanse să fie inaugurată. Noul stadion are 12.000 de locuri, ar fi trebuit să coste 14 milioane de euro, dar suma a crescut odată cu amânarea lucrărilor.
”A fost atribuit contractul pentru finalizarea stadionului "Francisc Neumann". Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga 1, aici”, a spus primarul interimar al Aradului, Călin Bibarţ, citat de Sport Arad.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: uta arad