Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă o lovitură! Ce club riscă să nu ia licenţa de Liga 1 după calificarea în play-off şi performanţa din Europa League

Încă o lovitură! Ce club riscă să nu ia licenţa de Liga 1 după calificarea în play-off şi performanţa din Europa League

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, a vorbit despre situaţia fotbaliştilor de la Gaz Metan, dar şi despre o altă problemă presantă pentru club, dacă va supravieţui în urma problemelor financiare.

Reacţia AFAN în privinţa fotbaliştilor de la Gaz Metan

"Sunt unii care sunt neplătiţi de 120 de zile, de 90 de zile, mai mult de 60 de zile şi să încercăm să spunem că nu se impunea notificarea având în vedere că perioada aia a destul de mare de neplată. Ştiau, noi i-am ţinut în permanentă  informaţi, le-am spus ce au de făcut, le-am pus pe grupurile de WhatsApp, unde sunt toţi căpitanii din Liga 1, am pus exact ce au de făcut în perioada de transfer, aveau materialele. 

Jucătorii au avut încredere în cei de la club, care le-au promis o grămadă de chestii. Din păcate, au ajuns în situaţia în care sunt azi. Având în vedere că nici străini nu au dat notificare clubului, e aceeaşi situaţie. Există precedent la FIFA, care spune că în momentul în care ai 90 de zile de neplată, nu ar mai trebui notificat clubul, pentru că e clar că e rea voinţă a clubului", a declarat Emilian Hulubei, pentru Telekom Sport. 

În urmă cu o zi, aproape o întreagă echipă de start s-a despărţit de Gaz Metan. Fotbaliştii au la dispoziţie câteva zile pentru a-şi găsi o nouă echipă sau se pot întoarce la Mediaş. 

Următoarea miză pentru Gaz Metan: licenţa pentru Liga 1

Pe lângă problemele pe termen scurt, Gaz Metan Mediaş se vede nevoită să se gândească şi pe termen lung. În cazul în care se va salva pe teren de la retrogradare, Gaz Metan trebuie să achite şi datoriile din trecut, pentru a obţine licenţa pentru Liga 1. 

Jucătorii din lot s-au plâns, de-a lungul sezonului, că au salarii restante pe mai multe luni din 2021. Astfel, licenţa pentru Liga 1 e în pericol, dacă nu se face dovada plăţii datoriilor. 

Mai mult, în urmă cu o săptămână, primarul din Mediaş anunţa că datoria totală este de 3 milioane de euro!

"Licenţierea e pe 30 aprilie. Până pe 30 aprilie trebuie să faci dovadă că ai toate datoriile achitate pe 2021. În primul rând, am făcut solicitare din timpul pandemiei să facă LPF, împreună cu deţinătorul drepturilor TV, un fond de garantare,care să poată fi acesat dacă sunt probleme la echipă, cum avem cazul celor de la Mediaş.

Monitorizarea finaciară care se face din şase în şase luni să se facă din trei în trei luni, ca să nu se mai ajungă la întârzieri salariale atât de mari.

Si în cazul în care nu se face, să se treacă la depunctare şi să se acceseze fondul care ar fi trebuit constituit de cei de la LPF", a mai spus Emilian Hulubei.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a sancţionat clubul Gaz Metan Mediaş cu scăderea a două puncte din clasamentul Ligii 1.

După calificarea istorică în play-off-ul Ligii 1 cu Edi Iordănescu pe bancă şi performanţa de a ajunge în play-off-ul Europa League, în sezonul 2010-2011, Gaz Metan riscă să intre în faliment, după cum anunţă un fost jucător al echipei. 

Afla mai multe despre: emilian hulubeiinsolventa gaz metan licenta gaz metan 

viewscnt
Articole similare