Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un club important din România intră in insolvenţă. Are datorii de peste 16 milioane de euro

Încă un club important din România intră in insolvenţă. Are datorii de peste 16 milioane de euro

Fotbal intern

Comentarii

Unul dintre cele mai importante cluburi din ultimii 10 ani urmează să depună actele pentru insolvenţă. Echipa are datorii uriaşe şi insolvenţa pare a fi singura salvare.

După Dinamo, un alt club important din România urmează să intre în insolvenţă. Echipa a avut rezultate excelente în ultimii 10 ani, dar a ajuns într-o situaţie financiară dezastruoasă.

În acest context, conducerea echipei urmează să depună în perioada următoarele actele pentru insolvenţă.

Încă un club important intră în insolvenţă. Datorii de peste 16 milioane de euro

În ultimii 10 ani, Astra Giurgiu a fost una dintre echipele importante din fotbalul românesc. Cu Marius Şumudică pe bancă, clubul patronat de Ioan Niculae a câştigat titlul în 2016, primul din istoria echipei.

În 2014, Astra reuşit primul trofeu din palmares, Cupa României, iar în acelaşi an a câştigat şi prima Supercupă. În 2016, Astra a repetat performanţa şi şi-a pus în vitrină încă o Supercupă.

Pe lângă performanţele de pe plan intern, Astra a strălucit şi în Europa. Rămâne memorabilă eliminarea lui West Ham United din play-off-ul Europa League, în 2016, după 1-1 la Giurgiu şi 0-1 în Anglia.

În faza grupelor, Astra a terminat pe locul 2 într-o grupă cu AS Roma, Viktoria Plzen şi Austria Viena şi s-a calificat astfel în primăvara Europa League, unde a fost eliminată cu greu de Genk.

În ciuda acestor performanţe, clubul deţinut de Ioan Niculae a acumulat datorii uriaşe. Pe anul fiscal 2020, Astra figurează cu datorii de 16,2 milioane de euro, care trebuie achitate în maximum un an. Numai pe 2020, Astra a avut pierderi de 1,5 milioane de euro.

Între timp, echipa a retrogradat în Liga 2, a scăpat de salariile mari, dar situaţia financiară este în continuare dezastruoasă. Playsport.ro scrie că şefii Astrei au decis astfel să bage echipa în insolvenţă şi urmează să depună actele.

11,7 milioane de euro a încasat Astra din transferuri în ultimii 10 ani, una dintre cele mai importante echipe din ultimul deceniu. Cei mai interesanţi jucători pe care i-a vândut au fost Denis Alibec şi Constantin Budescu.

Afla mai multe despre: astra 

viewscnt
Articole similare