Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Indicaţii dinspre naţionala feminină pentru Edi Iordănescu. Modelul care îi este recomandat selecţionerului: "Asta trebuie făcut"

Indicaţii dinspre naţionala feminină pentru Edi Iordănescu. Modelul care îi este recomandat selecţionerului: "Asta trebuie făcut"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul naţionalei feminine, Cristi Dulca, a recomandat o decizie pentru echipa sa, cât şi pentru naţionala masculină. De asemenea, antrenorul a oferit o primă reacţie după ultima victorie a fetelor.

Modelul care ar trebui folosit la naţionala feminină şi masculină

  • În perioada 19-28 iunie, naţionala feminină de fotbal a României a câştigat ambele jocuri disputate, meciul oficial cu Republica Moldova, scor 4-0, şi partida de verificare cu Iordania, scor 3-1. 

La final, selecţionerul Cristi Dulca a oferit primele impresii despre meciul cu naţionala asiatică: "Am ales Iordania, pentru că e o naţională bună, pe acest mod merg eu, de a juca împotriva echipelor cât mai bune. Şi Iordania s-a dovedit o echipă care chiar a jucat fotbal, au pasat bine, testul a fost pe măsură. 

Şi la fete e cam la fel ca la naţionala de băieţi. Puţin mai greu la naţionala fetelor, sunt câteva posturi deficitare, cu ce avem acum, cel puţin în această campanie, dar am soluţii şi mă bucur că vin fetele tinere din urmă şi pot face faţă la naţionala mare.

Da, important e să avem rezultate, văd că de la acţiune la acţiune fetele sunt şi mai unite, ăsta e un lucru foarte bun, lupta una pentru cealaltă, avem ocazii, dăm goluri, asta le cer şi asta îmi doresc la naţională", a declarat Cristi Dulca. 

De asemenea, selecţionerul lotului feminin crede că o echipă de bază ar trebui folosită în ambele naţionale, pentru a reuşi rezultate pozitive. 

"Au fost aceste patru meciuri (n.r. - din Liga Naţiunilor), eu cred că Edi Iordănescu ştie ce are de făcut, probabil va urma o reconstrucţie, nu ştiu, că nu am vorbit cu el. Nu au fost nişte meciuri reuşite în afară de meicul cu Finlanda, dar eu sper şi am încredere în el, pentru că Edi e un antrenor care e preocupat 100% de ceea ce face şi cred că, până la urmă, jucătorii fac diferenţa şi ei ar trebuie să conştientizeze când intră pe teren ceea ce fac. 

Noi, ca români, am fost obişnuiţi cala doi ani să participăm la un EURO sau la un Campionat Mondial. S-au schimbat vremurile, s-au schimbat oamenii, fotbaliştii şi eu sper ca într-o zi să avem o naţională care să ne ducă la un EURO sau un Campionat Mondial. 

În primul rând trebuie făcută o echipă de bază a României, ca să avem cu cine ne bate pentru aceste campionate europene şi mondiale.

Eu cred că la naţionala mare şi la noi, şi la băieţi, ar trebui să primeze grupul. Un grup unit face mai  mult decât un jucător, un simplu jucător", a mai spus Cristi Dulca. 

Afla mai multe despre: romaniaedi iordanescucristi dulca 

viewscnt
Articole similare